3 x Mexicaanse hapjes


De Tex-Mex keuken kenmerkt zich door verschillende specerijen zoals komijn, chili en oregano. Deze kruiden zitten o.a. in de Santa Maria Taco Seasoning mix die ik heb gebruikt voor het gehakt op de wrap pizza’s. Zo geef je makkelijk een lekkere typische Mexicaanse smaak aan de snack.
Wrap pizza’s met gehakt

400 gr rundergehakt
1 avocado
125 ml zure room
1 x Santa Maria Taco Seasoning Mix
80 ml water
handje geraspte kaas
Bakplaat met bakpapier
Verwarm de oven op 200 graden. Bak het gehakt rul in een pan met een beetje olie en voeg de Taco Seasoning Mix en het water toe en laat even pruttelen en iets indikken. Leg de wraps op een bakplaat met bakpapier en verdeel het gehaktmengsel er over en druk ietsjes aan. Bestrooi de wrap pizza’s met wat kaas en zet ongeveer 10 min in de oven.


Snijd de wrap pizza in punten en schep op iedere punt een theelepel zure room. Halveer de avocado, verwijder de schil en pit en snijd in blokjes en leg deze op de zure room.
Chicken bites met mango prikkers

1 x Santa Maria Crispy Chicken Bites Mix
300 gr mango
2 eetlepels olie
1 x Santa Maria Guacamole dip mix + 2 avocado’s
1 pot Santa Maria Salsa Dip
Bakplaat met bakpapier
Prikkers
Verwarm de oven op de aangegeven temperatuur op de verpakking. Snijd de kip in blokjes. Meng de kip met de Crispy Chicken Bites Mix en de olie. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 20 minuten gaar en krokant.


Snijd ondertussen de mango in stukjes en maak de guacamole klaar. Haal de kip uit de oven en rijg om en om met een stukje mango aan de prikkers. Serveer met de guacamole en de pot Salsa Dip.
Taco tubs met zoete aardappel

4 middelgrote zoete aardappels
1 klein blikje mais, uitgelekt
Scheutje olie
40 gr geraspte kaas
Verse koriander
Snuf peper en zout
Ovenschotel
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappels, snijd in kleine blokjes en doe in een ovenschaal. Besprenkel met een beetje olie en bestrooi met een snuf peper en zout. Zet de aardappelblokjes ca 20 tot 25 min in de oven tot ze iets zacht beginnen te worden.


Haal de zoete aardappel uit de oven en verlaag de temperatuur naar 125 graden. Vul de Taco Tubs met wat zoete aardappels, mais en bestrooi met wat kaas. Zet de gevulde taco hapjes nog 10 minuten in de oven. Maak de Taco Tubs af met wat verse koriander.

Dat ziet er lekker mexicaans uit! kleurig en vol smaak inderdaad leuk voor een feestje/fingerfoods
lekker!