3 x oranje crostini’s van zoete aardappel

Met koningsdag voor de deur leek het me een leuk idee om wat oranje hapjes te maken. En dat zijn deze lekkere en feestelijke crostini’s geworden van zoete aardappel. Lekker en ook nog verantwoord.

Ik heb al redelijk wat Oranje recepten op mijn site staan. Van gefrituurde kaasballetjes tot een oranje taart en gevulde snackpaprika’s. En daar zijn deze oranje toastjes nu ook aan toegevoegd. Ze zijn lekker bij de borrel en makkelijk voor te bereiden. Je kunt de schijfjes zoete aardappel namelijk in de oven bakken of net als ik heb gedaan tussen de grill. Vervolgens kun je ze beleggen met verschillende toppings.

Hieronder geef ik 3 lekkere suggesties. Een vegetarische variant met geitenkaas en walnoot, eentje met roomkaas en zalm en een met avocado en spek. Welke is jouw favoriet?

Basis recept crostini van zoete aardappel

Ingrediënten
2 middelgrote zoete aardappels
Beetje olie
Peper en zout

Materialen
Grill of oven

Was de zoete aardappels goed. Snijd ze plakjes van ca. 3 mm dik. Besmeer ze met een dun laagje olie en bestrooi met peper en zout. Leg ze tussen het grillijzer en grill ze ca. 3 minuten tot ze mooie strepen hebben en gaar zijn. Je kunt ze ook in een grillpan grillen of 15 minuten bakken in de oven op 200 graden.

Topping 1:
Roomkaas naturel
Gerookte zalm
Dille

Topping 2:
Zachte geitenkaas
Walnoten
Honing

Topping 3:
Avocado, geprakt
Uitgebakken spek
Parmezaanse kaas

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel