3 x recepten voor TUC toppings + Insiders actie

Vandaag is Eric jarig! Hoewel hij dit liever niet groots viert wil ik dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ik heb daarom een aantal lekkere verjaardagshapjes bedacht voor een gezellig feestje!

TUC’s worden vaak geserveerd op een schaaltje tijdens een feestje, borrel of ’s avonds op de bank. Maar wist je dat ze ook ideaal zijn om te beleggen met verschillende toppings? En dat ziet er ook nog eens super feestelijk en gezellig uit! Voor Eric’s verjaardag bedacht en maakte ik daarom 3 verschillende creaties en ik ben benieuwd naar jouw ideetjes.

Er zijn verschillende smaken TUC zoals Paprika, Bacon, Cheese, Original en de nieuwe Zaden & Bieslook. Elke variant heeft zijn eigen unieke smaak en bite die te combineren is met allerlei toppings. Voor LeukeRecepten ben ik veel bezig met het bedenken van lekkere smaakcombinaties. Dat heb ik nu ook gedaan met deze hapjes. De Zaden & Bieslook toastjes zijn bijvoorbeeld lekker met gerookte zalm en een frisse Heksenkaas. De zoute bite van Bacon combineert ideaal met de romige en zachte smaak van avocado en geitenkaas. En omdat de kip kerriesalade al vrij sterk van smaak is heb ik deze op een TUC Original geserveerd. Zo kun je heel leuk verschillende combi’s maken. De recepten voor mijn TUC toppings vind je onderaan in deze blog.

Ik daag jou ook uit om een lekkere topping te bedenken voor TUC. Dit kan een spread zijn of simpel beleg. Denk bijvoorbeeld aan mozzarella, hummus, eiersalade, (gedroogde) tomaat, paprika, pijnboompitjes, tonijn of garnalen. Ik ben super benieuwd naar jou creaties! Dus schrijf je in als mijn Insider en ontvang gratis een TUC box thuis met verschillende smaken TUC en ga aan de slag!. En last but not least degene met het allerleukste en lekkerste idee wordt uitgeroepen tot TUC TOPper en wint een XL borrelpakket! Dat wordt zeker een gezellig feestje!

Hoe doe je mee?

  1. Schrijf je in als mijn insider (helaas is het niet meer mogelijk om mee te doen en is de selectieprocedure al gestart)
  2. Je ontvangt een mail met daarin een bevestiging als jij bent uitgekozen als mijn Insider.
  3. Je krijgt gratis een TUC box met borrelplank en 5 smaken TUC thuis gestuurd.
  4. Bedenk lekkere toppings, zet deze op de foto en deel deze op social media met de #TOPYOURTUC. En geniet van je heerlijke creaties :)

Mijn 3 TUC toppings:
Veel dingen zoals de kip kerriesalade en de Heksenkaas kun je al (een dag van te voren) voorbereiden. Beleg de TUC’s pas vlak voor het serveren anders bestaat de kans dat ze wat zacht worden.

1. TUC Original met pittige kip kerriesalade

Ingrediënten voor ca. 15 stuks:
TUC Original
1 kipfilet
1 rode peper
2 theelepels kerriepoeder
2 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel citroensap
Snuf paprikapoeder
Peper en zout
½ komkommer

Bereiding:
Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Doe de kipfilet hierin en kook ongeveer 10 a 15 minuten tot hij gaar is. Meng ondertussen de yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, citroensap, paprikapoeder, peper en zout door elkaar. Halveer de rode peper, verwijder de pitjes en snijd fijn. Voeg de helft toe aan de saus. De andere helft kun je als garnering gebruiken of weglaten als je een minder pittige variant wil maken. Laat de kip uitlekken en trek met een vork uit elkaar tot pulled chicken. Voeg dit toe aan het kerriemengsel en schep er goed doorheen. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Leg een plakje op elke TUC en schep hier een beetje van het pittige kip kerrie mengsel op. Garneer met de overgebleven rode peper.

2. TUC Bacon met avocado en tomaat

Ingrediënten voor ca. 12 stuks:
TUC Bacon
1 avocado
8 cherrytomaatjes (of 2 grote tomaten)
125 gr zachte geitenkaas
Snuf zwarte peper
Optioneel: citroensap

Bereiding:
Snijd de cherrytomaatjes (of de grote tomaten) in kleine stukjes en verwijder de pitjes. Doe in een kom en voeg een klein snufje peper toe. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd in dunne plakjes. Besprenkel eventueel met een beetje citroensap om verkleuren tegen te gaan. Beleg de TUC Bacon toastjes met een plakje avocado, kruimel wat geitenkaas er over en schep wat van de tomatensalsa er op.

3. TUC Zaden & Bieslook met Heksenkaas en zalm

Ingrediënten voor ca. 20 stuks:
TUC Zaden & Bieslook
200 gr roomkaas naturel
2 eetlepels Griekse yoghurt
1 teen knoflook
30 gr fijngesneden prei
1 takje peterselie
1 eetlepel citroensap
Snufje peper en peper
75 gr gerookte zalm
2 eetlepels pistachenootjes, ongezouten

Bereiding:
Doe de prei, knoflook en peterselie in een keukenmachine en mix heel fijn. Je kunt dit eventueel ook met een mes doen. Doe in een kom en voeg de Griekse yoghurt, roomkaas, citroensap en een snufje peper en zout toe en schep met een lepel door elkaar. Snijd de gerookte zalm in reepjes en maak rolletjes. Besmeer de TUC’s met de heksenkaas en beleg met een zalmrolletje. Hak de pistache grof en bestrooi de toastjes hiermee.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met TUC.


Vind je dit leuk?
4 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

siham 18 februari 2018 om 10:13

Graag dieet en afvallen gezond eten ontbijten en middag en avond

Marianne Gillesen 15 februari 2018 om 14:23

Ziet er gezellig en lekker uit. Hebben jullie ook koolhydraatarme recepjes?

Els 14 februari 2018 om 15:03

-Ziet er zo lekker uit......mmmmmmm