3 x smaakvolle borrelhapjes met SMAECK + testers gezocht

In deze blog deel ik 3 lekkere hapjes bomvol smaak! Ik maakte een toastje met een heerlijke topping, Oriëntaalse komkommerrolletje en gevulde eieren met vegetarische filet Americain. En die laatste is natuurlijk ook super leuk op tafel met Pasen.

Deze hapjes zijn alle 3 heel makkelijk te maken en zijn ideaal voor tijdens een verjaardag, borrel of natuurlijk met Pasen. En daarnaast zijn ze ook geschikt voor vegetariërs want ze zijn helemaal vega! Ik gebruikte voor de gevulde eieren namelijk de nieuwe Crème Américain van SMAECK. Dit is een vegetarische variant van de filet American op basis van Valess, en daarom ook helemaal veilig voor zwangere vrouwen. Ik vond de smaak heel erg lekker, het is dat ik wist dat het vegetarisch was anders had ik geloofd dat het gewone filet americain was. Wil jij hem ook graag testen? Meld je dan hier aan of lees verder in deze blog. 

Voor de toastjes gebruikte ik de Greens Velderwten van SMAECK. Deze groente spread is gemaakt van velderwten, witte bonen, pijnboompitten en peterselie. Een super lekkere combi voor op je sandwich, wrap of toastje of maak er eens een amuse mee. En ideaal om wat extra groenten binnen te krijgen. Daarnaast zijn er nog 3 andere lekkere smaken Greens: Paprika & courgette, Rode bieten en Pompoen.

En last but not least maakte ik komkommer rolletje met de vegetarische Crème Oriëntaals Gekruid. Deze kruidige Oosterse spread is licht pittig en ligt qua smaak het dichts bij curry. Ook deze spread is ook op basis van Valess en bovendien rijk aan ijzer. Samen met de crunchy cashewnoten heb je een heerlijke vulling voor de komkommerrolletjes.

De producten van SMAECK zijn gemaakt in samenwerking met chef Jacob Jan Boerma en draaien om puur en bewust genieten met een echte lekkere smaak. Ze zijn o.a. verkrijgbaar bij Jumbo, AH en Nettorama. Check ook hun Instagram account voor lekkere inspiratie!

Testers gezocht!

Vind jij het ook leuk om aan de slag te gaan met deze nieuwe producten van SMAECK en ze gratis allemaal uitgebreid te testen? Meld je dan nu aan bij Fansquare en bereid bijvoorbeeld een lekker ontbijtje, lunch of hapje met deze lekkere spreads en maak bovendien kans op een super toffe prijs. En ik ben heel benieuwd naar jullie creaties! Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Meld je hier aan om mee te doen (aanmelden kan t/m 8 april).
  2. Je ontvangt een mail met daarin een bevestiging als jij bent uitgekozen als mijn Fan.
  3. Je krijgt gratis een pakket thuis met alle lekkere smaken spreads van SMAECK.
  4. Ga aan de slag met leuke opdrachten om bijvoorbeeld een lekker hapje met de producten van SMAECK te maken en deel dit op social media.
  5. De leukste creaties verzamel ik in een blog op LeukeRecepten.nl en ik kies vervolgens één winnaar uit die een hele toffe kookworkshop van chef-kok Jacob Jan Boerema wint!

Recept gevulde eieren met Crème Americain

HAPJE – 30 MINUTEN – 12 STUKS

Ingrediënten
6 eieren
SMAECK Crème Americain Natural
1 kleine rode ui
1 eetlepel mayonaise
Tuinkers
Spuitzak

Bereiding
Kook de eieren 8 minuten in een pannetje met water. Spoel ze daarna af met koud water. Pel de eieren en snijd ze over de lange zijde door. Haal het eigeel er uit en doe in een kom. Voeg het bakje Crème Americain Natural toe en de mayonaise en prak fijn tot een egaal mengsel. Doe het mengsel in de spuitzak en vul de eieren hiermee en maak een mooie toef. Je kunt ook de vulling met een theelepeltje in de eieren scheppen. Hak het rode uitje fijn en bestrooi samen met wat tuinkers over de gevulde eieren. Serveer de eieren direct of bewaar ze een dag in de koelkast. Je kunt ook de vulling apart bewaren en deze vlak voor het serveren in de eieren spuiten.

Recept Oriëntaalse komkommerrolletjes

HAPJE – 20 MINUTEN – 10 STUKS

Ingrediënten
1 komkommer
SMAECK Crème Oriëntaals gekruid
Handje ongezouten cashewnoten
Prikkertjes
Mandoline of kaasschaaf

Bereiding
Snijd de komkommer in dunne plakken met de mandoline of kaasschaaf. Dep deze iets droog met een keukenpapiertje. Besmeer de plakken met de Crème Oriëntaals gekruid en bestrooi met wat fijngehakte cashewnoten. Rol de komkommerrolletjes voorzichtig op en steek er een prikkertje door. Bestrooi eventueel nog wat extra cashewnoten over de rolletjes voor het serveren. Dit hapje kun je max 2 dagen in de koelkast bewaren.

Recept toastjes met velderwten spread en feta

HAPJE – 10 MINUTEN – 10 STUKS

Ingrediënten
10 toastjes
SMAECK Greens Velderwten
50 gr feta
2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
1 gegrilde paprika uit pot
Snufje zwarte peper

Bereiding
Besmeer de toastjes met de Greens Velderwten. Leg er een paar reepjes gegrilde paprika op en kruimel de feta er over. Bestrooi met de pijnboompitten en snufje zwarte peper. Serveer de toastjes direct.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met SMAECK.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Jana 3 april 2019 om 10:06

Wat een leuke testactie! Ik ben ze nog niet tegengekomen hier in België, maar wellicht komt dat omdat ik zelden bij AH kom (waar ik vermoed dat ze ze wel hebben). Ik vind het een tof initiatief om onze vleesconsumptie te verminderen!