3 x tortillarolletjes: hartig, fris en zoet

Heb jij ze al gezien in de winkel? De nieuwe producten van Becel in de smaken kokosolie & amandelolie, avocado-olie & limoenolie en als derde met walnootolie. Ik kreeg ze thuis gestuurd en heb ze uitgebreid geproefd en er natuurlijk ook lekkere recepten mee gemaakt.

Toen ik de doos met de smeerbare Becel thuis uitpakte was ik heel benieuwd, maar eerlijk gezegd ook een tikje sceptisch. Want zouden die smaken van kokos, avocado en walnoot nou echt een toevoeging zijn? En proef je het ook? Het antwoord is ja! De smaken komen echt heel goed naar voren en de spread is ook drie keer anders van kleur. De kokos is bijna wit en die met walnoot juist weer donkerder. En hiervoor zijn geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen gebruikt ook zijn ze vrij van conserveermiddelen. Daarnaast zijn deze margarine spreads 100% plantaardig, lactosevrij en glutenvrij.

Deze nieuwe producten hebben mij echt positief verrast en ze zijn direct uit de koelkast goed smeerbaar. Het is iets compleet nieuws waardoor je je boterham, cracker of wrap een verrassend lekkere smaak geeft. Terwijl ik bezig was met het maken van de tortillarolletjes heb ik uit de kuipjes zitten snoepen. Ook zonder verder beleg en dus plain op een broodje of toastje is de spread heerlijk. Vooral die met avocado-olie & limoenolie ging hard, die is fris en lekker met kipfilet, op een broodje gezond of broodje hamburger. Becel met kokosolie is weer compleet anders en combineert goed met zoete smaken zoals hagelslag, fruit of op ontbijtkoek. En de variant met walnootolie is juist lekker met een crackertje en smaken zoals kaas, druiven of vijg.

Als ik één favoriet moet kiezen dan vind ik dat heel lastig. Dat hangt van het moment af en waar ik zin in heb, hartig, fris of zoet. Dat geldt ook voor deze tortillarolletjes. Ze waren namelijk alle 3 heel goed gelukt en de smaken combineerde heerlijk bij de spreads. Deze tortillarolletjes zijn lekker als lunch of als borrelhapje. Welke is jouw favoriet?

Tips: smelt ook eens een klontje Becel met walnootolie op asperges of boontjes. En die met kokosolie op poffertjes of pannenkoeken. Hmmm.

Hartige tortillarolletjes met kaas en paprika

Een lekkere en hartige borrelsnack voor een gezellig avondje

Ingrediënten – 16 rolletjes
2 grote tortilla wraps
Becel met walnootolie
4 plakken kaas
6 plakken serranoham
Handje rucola
2 gegrilde paprika’s uit pot/

Besmeer een tortilla met een flinke laag Becel met walnootolie. Verdeel er 2 plakken kaas over en 3 plakken serranoham, houd aan 1 zijde een strookje ruimte open. Laat de paprika’s goed uitlekken en snijd in dunne reepjes. Verdeel over de ham en doe er een beetje rucola op.

Rol de wrap op en eindig bij het stukje wat niet belegd is zodat je deze makkelijk kan vastplakken aan de rol. Wikkel strak in aluminiumfolie en leg minimaal 2 uur en maximaal 1 dag in de koelkast. Haal ze uit de folie en snijd met een scherp mes in plakjes, de uiteinden zijn meestal niet mooi maar ideaal om te proeven. Prik er eventueel een prikkertje in.
 

Frisse tortillarolletjes met zalm en mango

Lekker als lunch of een gezellig avondje met vrienden of vriendinnen

Ingrediënten – 16 rolletjes
2 grote tortilla wraps
Becel met avocado-olie & limoenolie
200 gr gerookte zalm (dunne plakken)
50 gr (baby)spinazie
1 mango

Besmeer een tortilla met een flinke laag Becel met avocado-olie & limoenolie. Verdeel de gerookte zalm er over, houd aan 1 zijde een strookje ruimte open. Schil de mango en snijd dunne plakjes van het vruchtvlees langs de pit af en verdeel deze over de zalm. Doe wat spinazie er op en rol de wrap voorzichtig op, duw niet te hard.

Eindig bij het strookje wat niet belegd is zodat je deze makkelijk kan vastplakken aan de rol. Wikkel strak in aluminiumfolie en leg minimaal 2 uur en maximaal 1 dag in de koelkast. Haal ze uit de folie en snijd met een scherp mes in plakjes. Prik er eventueel een prikkertje in.
 

Zoete tortillarolletjes met fruit

Lekker als hapje bij een high tea of als ontbijt.

Ingrediënten – 8 stuks
2 grote tortilla wraps
Becel met kokosolie & amandelolie
100 gr aardbeien
2 kiwi’s
2 eetlepels amandelschaafsel
4 eetlepels blauwe bessen

Snijd de tortilla’s in 4 stukken en besmeer deze met een goeie laag Becel met kokosolie & amandelolie. Snijd de kiwi en aardbeien in kleine stukjes. Verdeel wat van het fruit over het midden van de tortilla kwarten.

Pak de twee punten en vouw deze naar boven iets over elkaar heen en ‘plak’ ze vast. Steek er een prikkertje in om ze extra goed vast te maken. Serveer ze direct of bewaar ze maximaal 1 dag in de koelkast.  

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Becel.

Vind je dit leuk?
2 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Emma 10 mei 2017 om 19:44

Is het belangrijk om het te laten koelen?

Sandra 10 mei 2017 om 23:20

Hoi Emma, ja, door het koelen blijven ze beter in vorm. Als je het niet doet bestaat de kans dat de rolletjes sneller open of los gaan. Maar als je niet kan wachten dan houd ik je niet tegen ;)

Nicole 7 mei 2017 om 10:28

Wat een leuke variaties!

Sandra 10 mei 2017 om 23:21

Dank je Nicole