3 x zoete inspiratie voor het paasontbijt

Pasen staat weer voor de deur maar ik moet bekennen dat ik niet veel bijzonders doe met Pasen. Behalve ’s morgens met het ontbijt, dan vind ik het leuk om er iets gezelligs van te maken met mooie servetten, lekkere broodjes, kleurrijke bloemen, glaasje jus, verse koffie en gekleurde eieren natuurlijk.

Gezellige inspiratie

Zit jij met Pasen ook graag aan een gezellig gedekte tafel, kijk dan eens op deruijterpaastafel.nl. Hier vind je leuke broodversieringen, tips om je eieren te decoreren en uitleg over het vouwen van een servet in de vorm van een paashaas. En als je er een streepjescode invult van een De Ruijter product zoals hagelslag, vlokken of muisjes maak je kans op 1 van de 10 versierde paastafels (incl. servies, tafelkleed, cupcakes, bestek, karaffen, fruit, vaas, kazen, etagère, bloemen, de Ruijter ontbijtproducten etc). Kortom alles wat op de bovenstaande tafel te vinden is!
 
de ruijter overzicht 05
de ruijter overzicht 05

Zoete inspiratie voor het paasontbijt

Om jullie nog meer ideetjes te geven voor het paasontbijt heb ik 3 lekkere zoete gerechtjes gemaakt met De Ruijter producten (zodat jullie meteen de streepjescode hiervoor kunnen gebruiken voor de winactie).
de ruijter recept 03

Anijsyoghurt met abrikozen - 4 stuks

Ingrediënten:
2 bakjes Griekse yoghurt a 170 gr
8 eetlepels granola of krokante muesli
6 abrikoosjes uit pot
2 eetlepels gestampte muisjes
Bereiding:
Schep de gestampte muisjes door de dikke yoghurt. Verdeel de granola of muesli over 4 glazen en schep wat van de anijsyoghurt er boven op. Halveer de abrikoosjes en verdeel over de glazen. Garneer eventueel met wat extra gestampte muisjes.
Tip: gebruik in plaats van abrikozen ook eens perziken of stukjes sinaasappel.
de ruijter recept 01

Gekleurde paasstengels – 10 stuks

Ingrediënten:
75 gram witte chocolade
10 soepstengels
Gekleurde vruchtenhagel
Bereiding:
Smelt de chocolade au bain marie in een kommetje boven een pan met kokend water. Roer de chocolade totdat hij helemaal gesmolten is. Bestrooi een plat bord met wat vruchtenhagel. Doop de soepstengels in de gesmolten chocolade. Gebruik eventueel een theelepel om de chocolade over de stengel te scheppen, doe dit tot de helft van de stengel. Laat overtollige chocolade van de stengel afdruipen. Haal de stengel daarna door de vruchtenhagel. Laat de stengels een half uurtje opstijven in de koelkast. Serveer ze daarna in hoog glas.
Tip: deze stengels zijn leuk om te maken en te eten met de kids
de ruijter recept 01

Bagels met banaan en vlokken – 4 stuks

Ingrediënten:
4 bagels
2 à3 bananen
2 eetlepels zuivelspread naturel (of boter)
Pure chocolade vlokken
Bereiding:
Snijd de bagels door de lengte doormidden. Grill ze in een grillpan of in de oven (220 graden, 3 minuten) krokant. Laat ze iets afkoelen en besmeer de onderzijde met de zuivelspread. Snijd de banaan in plakjes en beleg de bagel hiermee. Bestooi met de pure chocolade vlokken.
Tip: beleg de broodjes kort voordat je ze serveert, besprenkel eventueel de plakjes banaan met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan.
afsluiting
Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel