Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

3 x zoete inspiratie voor het paasontbijt

Pasen staat weer voor de deur maar ik moet bekennen dat ik niet veel bijzonders doe met Pasen. Behalve ’s morgens met het ontbijt, dan vind ik het leuk om er iets gezelligs van te maken met mooie servetten, lekkere broodjes, kleurrijke bloemen, glaasje jus, verse koffie en gekleurde eieren natuurlijk.
 

Gezellige inspiratie + winactie

Zit jij met Pasen ook graag aan een gezellig gedekte tafel, kijk dan eens op deruijterpaastafel.nl. Hier vind je leuke broodversieringen, tips om je eieren te decoreren en uitleg over het vouwen van een servet in de vorm van een paashaas.
 
paastafel
En als je er een streepjescode invult van een De Ruijter product zoals hagelslag, vlokken of muisjes maak je kans op 1 van de 10 versierde paastafels (incl. servies, tafelkleed, cupcakes, bestek, karaffen, fruit, vaas, kazen, etagère, bloemen, de Ruijter ontbijtproducten etc). Kortom alles wat op de bovenstaande tafel te vinden is!
 
de ruijter overzicht 05
de ruijter overzicht 05

 

 

 

 

 

 

 

Zoete inspiratie voor het paasontbijt

Om jullie nog meer ideetjes te geven voor het paasontbijt heb ik 3 lekkere zoete gerechtjes gemaakt met De Ruijter producten (zodat jullie meteen de streepjescode hiervoor kunnen gebruiken voor de winactie).
 
de ruijter recept 03
Anijsyoghurt met abrikozen – 4 stuks
Ingrediënten:
2 bakjes Griekse yoghurt a 170 gr
8 eetlepels granola of krokante muesli
6 abrikoosjes uit pot
2 eetlepels gestampte muisjes
 
Bereiding:
Schep de gestampte muisjes door de dikke yoghurt. Verdeel de granola of muesli over 4 glazen en schep wat van de anijsyoghurt er boven op. Halveer de abrikoosjes en verdeel over de glazen. Garneer eventueel met wat extra gestampte muisjes.
 
Tip: gebruik in plaats van abrikozen ook eens perziken of stukjes sinaasappel.
 
de ruijter recept 01

Gekleurde paasstengels – 10 stuks
Ingrediënten:
75 gram witte chocolade
10 soepstengels
Gekleurde vruchtenhagel
 
Bereiding:
Smelt de chocolade au bain marie in een kommetje boven een pan met kokend water. Roer de chocolade totdat hij helemaal gesmolten is. Bestrooi een plat bord met wat vruchtenhagel. Doop de soepstengels in de gesmolten chocolade. Gebruik eventueel een theelepel om de chocolade over de stengel te scheppen, doe dit tot de helft van de stengel. Laat overtollige chocolade van de stengel afdruipen. Haal de stengel daarna door de vruchtenhagel. Laat de stengels een half uurtje opstijven in de koelkast. Serveer ze daarna in hoog glas.
 
Tip: deze stengels zijn leuk om te maken en te eten met de kids
 
de ruijter recept 01

Bagels met banaan en vlokken – 4 stuks
Ingrediënten:
4 bagels
2 à3 bananen
2 eetlepels zuivelspread naturel (of boter)
Pure chocolade vlokken
 
Bereiding:
Snijd de bagels door de lengte doormidden. Grill ze in een grillpan of in de oven (220 graden, 3 minuten) krokant. Laat ze iets afkoelen en besmeer de onderzijde met de zuivelspread. Snijd de banaan in plakjes en beleg de bagel hiermee. Bestooi met de pure chocolade vlokken.
 
Tip: beleg de broodjes kort voordat je ze serveert, besprenkel eventueel de plakjes banaan met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan.
 
afsluiting
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst