Bosvruchten zebra cheesecake met jam

Waar je mij ’s nachts wakker voor kunt maken is een lekkere cheesecake. Op mijn site kun je deze daarom in een heleboel vormen en smaken vinden. Maar in deze blog iets heel bijzonders, namelijk een cheesecake met een roze bosvruchten swirl.

Het was voor mij ook een experiment maar gelukkig pakte het super goed uit. En het ziet er misschien ingewikkeld uit maar hij is super makkelijk zelf te maken. Je verdeelt het cheesecake beslag in tweeën en aan één gedeelte voeg je bosvruchtenjam toe. Deze zorgt voor een roze kleur en een lekkere smaak. Hierbij heb ik de vernieuwde Bosvruchtenjam van Hero gebruikt. Deze zit niet alleen in een nieuwe pot maar heeft ook een verbeterde receptuur, bestaat maar uit 4 ingrediënten en is lekker fruitig van smaak.

Vervolgens schep je het beslag om en om in het midden van de bakvorm zodat er kringen ontstaan. Als je de taart later aansnijd dan zie je aan de binnenzijde allemaal roze zebra strepen vandaar deze naam J. Om te voorkomen dat er scheuren in je cheesecake komen en om hem goed te laten lukken geef ik ook een aantal handige tips. En voor nog meer lekkere en leuke inspiratie voor (bak)recepten met jam kijk je op de Hero Jam Studio.

5 tips voor een perfecte cheesecake:

  • Ik denk dat de nummer 1 cheesecake fail is dat er een flinke scheur in komt tijdens het bakken. Dit komt door een te hoge oventemperatuur. Bak de cheesecake daarom geleidelijk en op lage temperatuur gaar, heb geduld.
  • Ook grote temperatuurverschillen kunnen barsten of scheuren veroorzaken. Laat de cheesecake daarom na het bakken afkoelen in de oven met de deur op een kier.
  • Mocht je toch een scheur krijgen, geen paniek. Met een topping verberg je deze zo en hij smaakt net zo lekker.
  • Na het bakken hoort de cheesecake nog een beetje wiebelig te zijn als je de bakvorm beweegt. De bovenkant moet wel gestold zijn. Hij stijft nog verder op in de koelkast.
  • Maak een heerlijke topping met Hero Bosvruchtenjam en wat vers fruit. Verwarm de jam dan een paar seconden in de magnetron of in een pannetje om hem iets vloeibaarder te maken.

Recept bosvruchten zebra cheesecake met jam
GEBAK – 40 MIN + 70 OVENTIJD + 1 NACHT OPSTIJVEN – 10 stukken

Ingrediënten
15 Bastogne koeken
75 gr boter, gesmolten
400 gr roomkaas
125 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
200 ml crème fraiche
3 eieren
1 eetlepel maïzena
3 eetlepels Hero bosvruchtenjam + topping
Vers fruit voor de topping

Materialen
Springvorm van ca. 22 cm
Keukenmachine
Mixer
Bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven op 120 graden hetelucht. Maal de Bastogne koeken fijn in de keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels en schep er door heen. Bewaar een klein beetje boter om de randen van de springvorm in te vetten. De bodem bekleed je met het bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk aan met een lepel. Zorg er voor dat de bodem zo egaal mogelijk is. Zet de vorm zolang in de koelkast.

Mix de roomkaas in een kom met een mixer romig en glad. Voeg de suiker, zout en vanillesuiker toe en mix er doorheen. Kluts dan een voor een de eieren er bij en mix er kort door. Voeg als laatste de maïzena en de crème fraiche toe en mix nogmaals door. Doe het beslag dan voor de helft in een andere kom. Voeg aan één gedeelte 3 flinke scheppen Hero bosvruchtenjam toe en roer er doorheen.

Haal de vorm uit de koelkast en schep met een eetlepel of sauslepel een schep van het roze mengsel in het midden. Schep hier vervolgens een schep (1 sauslepel of 2 eetlepels) wit beslag op in het midden. Het mengsel vloeit zo uit over de bodem en er ontstaan roze en witte kringen. Ga zo door tot het beslag op is. Bak de cheesecake vervolgens in ca. 70 minuten gaar. Laat hem afkoelen in de oven met de deur op een kier. Als hij op kamertemperatuur is zet je hem in koelkast om goed op te stijven. Serveer de zebra cheesecake met wat van de Hero bosvruchten jam en wat vers fruit.

Ook lekker met speculaasjes i.p.v. Bastogne koeken of een andere heerlijke smaak van Hero jam.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hero.

Vind je dit leuk?
4 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Bellemay 29 april 2020 om 07:44

Wat een heerlijk recept! Heb m gemaakt voor mijn verjaardag.. Zeker voor herhaling vatbaar!

Narska 17 augustus 2018 om 15:33

Ik weet niet wat er mis is gegaan, maar bij mij is de cake mislukt. Te eerste moest ik deze bijna 2,5 uur bakken om het een beetje gestold te krijgen. Minuut of 10 geleden heb ik deur van de oven op een kier liet staan en nu zie ik dat cake helemaal ingezakt is. Er is niets meer van de volume overgebleven. Dus ik ben bang dat dit de smaak ook zal beïnvloeden. Jammer!

M 30 oktober 2017 om 14:23

Inschr nieuwsbrief