Luxe zelfgemaakte zalmragout in pasteibakjes
Budget hoeft echt niet minder lekker of minder spectaculair te betekenen. Ook met een kleine portemonnee zet je zo iets heerlijks en speciaals op tafel tijdens een etentje of met de feestdagen.
10 november 2016
Sandra
Recept pasteibakjes met zalmragout
Hoofdgerecht – 25 minuten – 8 stuks Ingrediënten 2 pakken van 4 pasteibakjes 280 gr verse zalm 1 bouillonblokje tuinkruiden 60 gr bloem 50 gr boter Peterselie (vers of gedroogd) 2 sjalotjes 100 ml slagroom 75 gr fijngesneden prei of soepgroenten Peper en zout Bereiding Bak de pasteibakjes af in de oven volgens de verpakking. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de fijngehakte sjalotjes toe en fruit even aan. Roer dan met een garde de bloem er door. Laat dit mengsel (roux) 2 a 3 minuutjes bakken. Los ondertussen het bouillon blokje op in 500 ml kokend water.Vind je dit leuk?
10 stemmen
Bedankt voor je stem!