Ga naar de inhoud
Luxe zelfgemaakte zalmragout in pasteibakjes

Luxe zelfgemaakte zalmragout in pasteibakjes

Budget hoeft echt niet minder lekker of minder spectaculair te betekenen. Ook met een kleine portemonnee zet je zo iets heerlijks en speciaals op tafel tijdens een etentje of met de feestdagen.

10 november 2016

Sandra

Een goed voorbeeld is deze lekkere zalmragout die ik maakte met ingrediënten van de Aldi. Daar hebben ze kwalitatief goeie producten tegen een fijn prijsje. Zo kocht ik er deze luxe pasteibakjes, deze zijn echt heel knapperig en mega groot (lekker veel vulling dus!). En ook de verse zalm was mooi van kleur en structuur.
Vaak wordt ragout gemaakt met kip of champignons, maar door deze te vervangen met verse zalm breng je deze pasteitjes naar een hoger niveau. En het is weer eens iets anders en verrassends. Voor de ingrediënten was ik nog geen 8 euro kwijt, dat is nog eens lekker voordelig eten. De pasteibakjes zijn vrij groot dus na 2 goed gevulde bakjes zat ik vol, dus dat betekent dat je met dit recept nog geen 2 euro per persoon kwijt bent. Ook kun je 1 pasteibakje per persoon als voorgerecht aanhouden of er nog een salade bij serveren.

Recept pasteibakjes met zalmragout

Hoofdgerecht – 25 minuten – 8 stuks Ingrediënten 2 pakken van 4 pasteibakjes 280 gr verse zalm 1 bouillonblokje tuinkruiden 60 gr bloem 50 gr boter Peterselie (vers of gedroogd) 2 sjalotjes 100 ml slagroom 75 gr fijngesneden prei of soepgroenten Peper en zout Bereiding Bak de pasteibakjes af in de oven volgens de verpakking. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de fijngehakte sjalotjes toe en fruit even aan. Roer dan met een garde de bloem er door. Laat dit mengsel (roux) 2 a 3 minuutjes bakken. Los ondertussen het bouillon blokje op in 500 ml kokend water.
Giet de bouillon beetje bij beetje bij de roux en roer met een garde glad. Roer de slagroom er door. Verwijder de huid van de zalm en snijd in kleine blokjes en voeg deze samen met de peterselie en prei of soepgroenten toe aan de ragout. Laat dit nog 5 minuutjes zachtjes pruttelen tot de zalm gaar is. Proef of er nog een snufje peper of zout nodig is. Tip: je kunt de ragout ook een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren. Dan hoef je alleen nog maar de pasteibakjes af te bakken en de ragout te verwarmen. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Aldi.