Ga naar de inhoud
Kipsaté

Kipsaté

Kip saté is een echte klassieker! Deze kip spiesen hebben een heerlijke licht pittige zelfgemaakte marinade en zijn lekker met satésaus

20 M + 30 M wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor spiesjes

  • 500 gr kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels ketjap
  • 0.5 theelepel sambal

Benodigdheden

  • 8 satéstokjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de kip in blokjes. Hak de knoflook fijn en meng met de ketjap. Voeg ook de sambal hierbij. Voeg dit toe naar smaak; hoe meer, hoe pittiger de marinade wordt. Voeg nu de blokjes kip toe aan de en laat zo lang mogelijk, maar minimaal 30 minuten marineren.


    kip_sate kip_sate kip_sate
  2. Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft, rijg de blokjes kip dan op de satestokjes. Bak de kip saté spiesen nu op de grill of de BBQ tot de kip gaar is, dit duurt afhankelijk van de dikte rond de 5 tot 7 minuten. Lekker met satésaus.


  3. Tip: indien je houten satestokjes gebruikt, leg deze dan in een bak met water om te voorkomen dat deze verbranden tijdens het grillen. Ik gebruikte de ketjap kentol no.1 van het merk A trade mark (in een wit kannetje), deze is lekker dik en ideaal om te marineren.