Kipsaté

Kip saté is een echte klassieker! Deze kip spiesen hebben een heerlijke licht pittige zelfgemaakte marinade en zijn lekker met satésaus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: spiesjes
Benodigdheden

Bereiding

 Snijd de kip in blokjes. Hak de knoflook fijn en meng met de ketjap. Voeg ook de sambal hierbij. Voeg dit toe naar smaak; hoe meer, hoe pittiger de marinade wordt. Voeg nu de blokjes kip toe aan de en laat zo lang mogelijk, maar minimaal 30 minuten marineren.

 Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft, rijg de blokjes kip dan op de satestokjes. Bak de kip saté spiesen nu op de grill of de BBQ tot de kip gaar is, dit duurt afhankelijk van de dikte rond de 5 tot 7 minuten. Lekker met satésaus.

 Tip: indien je houten satestokjes gebruikt, leg deze dan in een bak met water om te voorkomen dat deze verbranden tijdens het grillen. Ik gebruikte de ketjap kentol no.1 van het merk A trade mark (in een wit kannetje), deze is lekker dik en ideaal om te marineren.

121 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!