Ga naar de inhoud
Waldorfsalade

Waldorfsalade

Het recept voor de klassieke waldorfsalade uit New York met frisse appel, bleekselderij en een licht romige dressing met citroen.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 appel
  • 100 gr bleekselderij
  • 1 handje walnoten
  • 125 gr druiven
  • 50 gr sla

Dressing

  • 2 eetlepels mayonaise ( plantaardig )
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 0.5 eetlepel honing ( of agavesiroop )
  • Snuf peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil eventueel harde stukken van de bleekselderij met een dunschiller. Heb je fijne dunne bleekselderij? Dan is dit niet per se nodig. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes.


  2. Snijd de appel in dunne staafjes (julienne). Je kunt eventueel de appel een beetje besprenkelen met citroensap om verkleuring tegen te gaan.


  3. Snijd ook de druiven doormidden.


  4. Meng de appel, druiven, sla, bleekselderij door elkaar in een kom.


  5. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg toe aan de kom. Meng zachtjes door elkaar.


  6. Voeg als laatste de walnoten grof gehakt toe en serveer de salade.


  7. Tips: Ook lekker met extra toevoegingen zoals: rozijnen, (vega)kip of kaas.


  8. Bewaar de waldorf salade afgedekt in de koelkast.


  9. Maak dit gerecht vegan door plantaardige mayonaise te gebruiken en de honing te vervangen voor agavesiroop of een andere plantaardige zoetmaker.


  10. Wil je dit gerecht als maaltijdsalade eten? Voeg er dan ongeveer 75 gram quinoa of parelcouscous aan toe.