Waldorfsalade
Het recept voor de klassieke waldorfsalade uit New York met frisse appel, bleekselderij en een licht romige dressing met citroen.
15 M
Ingrediënten
Voor personen
-
1 appel
-
100 gr bleekselderij
-
1 handje walnoten
-
125 gr druiven
-
50 gr sla
Dressing
-
2 eetlepels mayonaise ( plantaardig )
-
1 eetlepel citroensap
-
1 theelepel witte wijnazijn
-
0.5 eetlepel honing ( of agavesiroop )
-
Snuf peper en zout
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil eventueel harde stukken van de bleekselderij met een dunschiller. Heb je fijne dunne bleekselderij? Dan is dit niet per se nodig. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes.
-
Snijd de appel in dunne staafjes (julienne). Je kunt eventueel de appel een beetje besprenkelen met citroensap om verkleuring tegen te gaan.
-
Snijd ook de druiven doormidden.
-
Meng de appel, druiven, sla, bleekselderij door elkaar in een kom.
-
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg toe aan de kom. Meng zachtjes door elkaar.
-
Voeg als laatste de walnoten grof gehakt toe en serveer de salade.
-
Tips: Ook lekker met extra toevoegingen zoals: rozijnen, (vega)kip of kaas.
-
Bewaar de waldorf salade afgedekt in de koelkast.
-
Maak dit gerecht vegan door plantaardige mayonaise te gebruiken en de honing te vervangen voor agavesiroop of een andere plantaardige zoetmaker.
-
Wil je dit gerecht als maaltijdsalade eten? Voeg er dan ongeveer 75 gram quinoa of parelcouscous aan toe.
Heeft het gesmaakt?
31 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Gezonde recepten