Waldorfsalade

Het recept voor de klassieke waldorfsalade uit New York met frisse appel, bleekselderij en een licht romige dressing met citroen.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Dressing

Bereiding

Schil eventueel harde stukken van de bleekselderij met een dunschiller. Heb je fijne dunne bleekselderij? Dan is dit niet per se nodig. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes.

Snijd de appel in dunne staafjes (julienne). Je kunt eventueel de appel een beetje besprenkelen met citroensap om verkleuring tegen te gaan.

Snijd ook de druiven doormidden.

Meng de appel, druiven, sla, bleekselderij door elkaar in een kom.

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg toe aan de kom. Meng zachtjes door elkaar.

Voeg als laatste de walnoten grof gehakt toe en serveer de salade.

Tips: Ook lekker met extra toevoegingen zoals: rozijnen, (vega)kip of kaas.

Bewaar de waldorf salade afgedekt in de koelkast.

Maak dit gerecht vegan door plantaardige mayonaise te gebruiken en de honing te vervangen voor agavesiroop of een andere plantaardige zoetmaker.

Wil je dit gerecht als maaltijdsalade eten? Voeg er dan ongeveer 75 gram quinoa of parelcouscous aan toe.

9 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!