Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Lunch recept 25 min

ingrediënten

voor 6 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de rode ui fijn. Pers de citroen uit en gebruik het sap om de rode ui in te marineren. Laat dit ca. 10 minuten staan.

  2. Kook de bulgur zachtjes gaar in ca 10 minten. Hak ondertussen de komkommer en tomaatjes in kleine stukjes. Giet de bulgur af en spoel af met koud water. Schep de tomaatjes en komkommer door de bulgur. Voeg een scheutje olijfolie toe en de rode ui met citroensap.

  3. Hak de peterselie en munt fijn. Schep dit met een snufje peper en zout door de tabouleh. Voeg als laatste nog de granaatappelpitten toe en schep erdoor. Zet de kom in de koelkast en laat goed koud worden. Bewaar de tabouleh salade maximaal 4 dagen afgesloten in de koelkast.

Heeft het gesmaakt?
81 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!