Tabouleh salade
Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.
ingrediënten
Bereiding
-
Hak de rode ui fijn. Pers de citroen uit en gebruik het sap om de rode ui in te marineren. Laat dit ca. 10 minuten staan.
-
Kook de bulgur zachtjes gaar in ca 10 minten. Hak ondertussen de komkommer en tomaatjes in kleine stukjes. Giet de bulgur af en spoel af met koud water. Schep de tomaatjes en komkommer door de bulgur. Voeg een scheutje olijfolie toe en de rode ui met citroensap.
-
Hak de peterselie en munt fijn. Schep dit met een snufje peper en zout door de tabouleh. Voeg als laatste nog de granaatappelpitten toe en schep erdoor. Zet de kom in de koelkast en laat goed koud worden. Bewaar de tabouleh salade maximaal 4 dagen afgesloten in de koelkast.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!