Ga naar de inhoud
Tabouleh salade

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 3 takjes munt
  • 15 gr peterselie
  • 1 citroen
  • 200 gr bulgur
  • 1 scheutje olijfolie
  • 100 gr granaatappelpitten
  • 0.5 stuk komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • snuf peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de rode ui fijn. Pers de citroen uit en gebruik het sap om de rode ui in te marineren. Laat dit ca. 10 minuten staan.


  2. Kook de bulgur zachtjes gaar in ca 10 minten. Hak ondertussen de komkommer en tomaatjes in kleine stukjes. Giet de bulgur af en spoel af met koud water. Schep de tomaatjes en komkommer door de bulgur. Voeg een scheutje olijfolie toe en de rode ui met citroensap.


  3. Hak de peterselie en munt fijn. Schep dit met een snufje peper en zout door de tabouleh. Voeg als laatste nog de granaatappelpitten toe en schep erdoor. Zet de kom in de koelkast en laat goed koud worden. Bewaar de tabouleh salade maximaal 4 dagen afgesloten in de koelkast.