DIY: aardappelchips uit de magnetron
- 20-04-2015
- 5 reacties
- Sandra
Sinds kort ben ik weer verslaafd aan Pinterest en daar kom ik vele leuke ideeën tegen, zoals deze aardappelchips uit de magnetron. Ik gebruik de magnetron niet vaak, maar daar kan na dit experiment verandering in komen!
Ik was heel nieuwsgierig of de aardappelchips ook daadwerkelijk krokant uit de magnetron zou komen en of het te vergelijken is met echte chips uit een zak. Daar kan ik allebei ja op antwoorden!
De magnetron chips is natuurlijk wel veel minder vet dat de chips uit een zak maar daardoor wel meteen een stuk gezonder want er komt geen olie of kunstmatig toegevoegde smaakstoffen aan de pas. Een perfecte healthy borrrelsnack dus!


Tips:
- Houd de chips goed in de gaten als ze in de magnetron zitten, soms kleuren ze snel donker.
- Om de chips nog meer te pimpen kun je ook andere kruiden proberen zoals paprikapoeder, gedroogde oregano of zwarte peper. Uiteraard heb ik het getest en het was erg goed gelukt, vooral die met paprikapoeder.
- Probeer ook eens zoete aardappel om chips van te maken.
- Ik heb echt flinterdunne plakjes gesneden van de aardappel d.m.v. de mandoline. Als je iets dikkere plakjes snijd kan het zijn dat de tijd in de magnetron iets langer is. Dit geld ook als je een magnetron gebruikt op 700 of 800 watt.
- Laat ze goed afkoelen, ze worden namelijk dan nog wat krokanter. Vertrouw me, het is echt het wachten waard!
Bekijk het filmpje hieronder en zie hoe je makkelijk zelf magnetron chips maakt. Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste filmpjes? Abonneer je dan nu op mijn Youtube kanaal
Ik heb een vraag. Kun je ook iets anders gebruiken dan bakpapier?
Hallo! Het lijkt me echt super lekker, maar bij mij willen ze maar niet knapperig worden.... Heeft u enig idee hoe ik dat kan oplossen? Alvast bedankt!
Ga ik zeker proberen vandaag nog Groetjes Angèle
Hallo, Een leuk idee! ik had een vraag, Kun je dit ook doen in een oven, heb namelijk geen magnetron. Dankje
Hoi, Ja hoor, je kunt ook aardappelchips in de oven maken: Snijd de aardappels dun met een scherp mes, kaasschaaf of op een mandoline. Kook deze schijfjes 3 minuten in goed gezouten kokend water. Vervolgens uit laten lekken op keukenpapier; hoe droger de schijfjes, hoe beter. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de schijfjes aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat; zorg dat de schijfjes niet op elkaar liggen. Kruid met zout en peper naar smaak, en eventueel nog wat (olijf)olie. Dit zorgt voor meer knapperigheid en smaak, maar maakt de chips ook vetter. Wij gebruikten wat truffelolie voor extra veel smaak. Bak de schijfjes 15 minuten op 200 graden. Vervolgens afdeppen met keukenpapier en eventueel met wat extra zout of andere kruiden serveren in een papieren zakje of schaaltje. (bron: www.culy.nl) Veel plezier! Gr Sandra