Ga naar de inhoud
DIY: aardappelchips uit de magnetron

DIY: aardappelchips uit de magnetron

Sinds kort ben ik weer verslaafd aan Pinterest en daar kom ik vele leuke ideeën tegen, zoals deze aardappelchips uit de magnetron. Ik gebruik de magnetron niet vaak, maar daar kan na dit experiment verandering in komen!

20 april 2015

Sandra Waterschoot

Ik was heel nieuwsgierig of de aardappelchips ook daadwerkelijk krokant uit de magnetron zou komen en of het te vergelijken is met echte chips uit een zak. Daar kan ik allebei ja op antwoorden!De magnetron chips is natuurlijk wel veel minder vet dat de chips uit een zak maar daardoor wel meteen een stuk gezonder want er komt geen olie of kunstmatig toegevoegde smaakstoffen aan de pas. Een perfecte healthy borrrelsnack dus!

chips 03
chips_magnetron

Tips:

  1. Houd de chips goed in de gaten als ze in de magnetron zitten, soms kleuren ze snel donker.
  2. Om de chips nog meer te pimpen kun je ook andere kruiden proberen zoals paprikapoeder, gedroogde oregano of zwarte peper. Uiteraard heb ik het getest en het was erg goed gelukt, vooral die met paprikapoeder.
  3. Probeer ook eens zoete aardappel om chips van te maken.
  4. Ik heb echt flinterdunne plakjes gesneden van de aardappel d.m.v. de mandoline. Als je iets dikkere plakjes snijd kan het zijn dat de tijd in de magnetron iets langer is. Dit geld ook als je een magnetron gebruikt op 700 of 800 watt.
  5. Laat ze goed afkoelen, ze worden namelijk dan nog wat krokanter. Vertrouw me, het is echt het wachten waard!

Bekijk het filmpje hieronder en zie hoe je makkelijk zelf magnetron chips maakt. Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste filmpjes? Abonneer je dan nu op mijn Youtube kanaal https://www.youtube.com/watch?v=L-l4-o4zqls