
DIY: aardappelchips uit de magnetron
20 april 2015
Sandra Waterschoot


Tips:
- Houd de chips goed in de gaten als ze in de magnetron zitten, soms kleuren ze snel donker.
- Om de chips nog meer te pimpen kun je ook andere kruiden proberen zoals paprikapoeder, gedroogde oregano of zwarte peper. Uiteraard heb ik het getest en het was erg goed gelukt, vooral die met paprikapoeder.
- Probeer ook eens zoete aardappel om chips van te maken.
- Ik heb echt flinterdunne plakjes gesneden van de aardappel d.m.v. de mandoline. Als je iets dikkere plakjes snijd kan het zijn dat de tijd in de magnetron iets langer is. Dit geld ook als je een magnetron gebruikt op 700 of 800 watt.
- Laat ze goed afkoelen, ze worden namelijk dan nog wat krokanter. Vertrouw me, het is echt het wachten waard!
Bekijk het filmpje hieronder en zie hoe je makkelijk zelf magnetron chips maakt. Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste filmpjes? Abonneer je dan nu op mijn Youtube kanaal https://www.youtube.com/watch?v=L-l4-o4zqls
Vind je dit leuk?
23 stemmen