Groentechips maken

Chips is té lekker om te laten staan, maar natuurlijk niet erg gezond. Chips van groenten is een beetje gezonder, helemaal wanneer je deze in de oven maakt.

Met deze chips hoef je dus geen schuldgevoel te hebben. Daarnaast is het een leuk werkje om ze zelf te maken en kun je jouw favoriete groenten soorten kiezen. Ook lekker is chips van courgette of bietjes.

Houd er rekening mee dat de plakjes groenten tijdens het bakken kleiner worden, doordat ze vocht verliezen. Kijk niet gek op als de plakjes wortel ineens nog maar de helft van de grootte zijn!

De chips is het lekkerst en knapperigst als deze binnen maximaal 2 uur na het bakken gegeten worden, maar het liefst direct! Na deze tijd zal de chips minder knapperig zijn.

groentechips_b www.leukerecepten.nl

Recept Groentechips
HAPJES – 25 MIN + 30 OVENTIJD - 4 PORTIES

Ingrediënten
1 zoete aardappel
1 kleine cassave
1 dikke wortel
1 pastinaak
peper en zout
zonnebloemolie

Materialen
Bakpapier
Mandoline (of scherp mes of kaasschaaf)

Bereiding
Verwarm de oven op 140 graden.
Snijd met een mandoline dunne plakjes van alle groenten. Dit kan ook met kaasschaaf of met een mes in dunne plakken gesneden worden. Neem één soort groenten per keer. Neem een bakplaat met vel bakpapier en verdeel een soort groente over het vel. 

groentechips www.leukerecepten.nl
groentechips www.leukerecepten.nl

Voeg in een kommetje olie en bestrijk de groenten aan beide kanten dun hiermee. Breng vervolgens op smaak met peper en zout. Bak de groenten af in de oven. Herhaal deze stappen per soort groenten. Zie onderstaand schema voor baktijden.

groentechips www.leukerecepten.nl
groentechips www.leukerecepten.nl
groentechips www.leukerecepten.nl

Baktijden per groentesoort:

  • Zoete aardappel: 25-30 minuten
  • Pastinaak: 20-25 minuten
  • Cassave: 20-25 minuten
  • Wortel: 25-30 minuten

Het is van belang dat je de oven goed in de gaten blijft houden. Wanneer je de groentechips op een lage temperatuur bakt, heb je minder kans dat deze gaan verbranden. Vandaar dat de oven op 140 graden verwarmd wordt. Elke oven is anders, dus kijk tussendoor goed hoever de chips is.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Bewaar
Print
Deel

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Reacties

Laat je reactie achter

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.