Ga naar de inhoud
Hollands pannetje met jachtsaus

Hollands pannetje met jachtsaus

Maak zelf dit verse pannetje met aardappel, sperziebonen en kip in een lekkere kruidige zelfgemaakte jachtsaus, zonder pakjes of zakjes dus. Een makkelijke AGV maaltijd voor doordeweeks waar iedereen van mee smult.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr sperziebonen
  • 250 gr champignons
  • 2 uien
  • 200 gr kip ( vega )
  • 450 gr krieltjes

Jachtsaus:

  • 1 snuf tijm
  • 1 blad laurier
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 70 gr tomatenpuree ( blikje )
  • 300 ml runderbouillon
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel ketjap

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de krieltjes en de sperziebonen beetgaar in een pan met water, apart of samen.


  2. Snipper de uien en fruit aan in een (wok)pan. Voeg de champignons in plakjes toe en bak mee. Doe dan de kip erbij in stukjes en bak rondom lichtbruin.


    Hollands pannetje jachtsaus stap 1 Hollands pannetje jachtsaus stap 2 Hollands pannetje jachtsaus stap 3
  3. Doe dan alle ingrediënten (behalve de bouillon en laurierblad) voor de saus bij de kip en champignons en bak een paar minuten mee. Giet dan beetje bij beetje de bouillon erbij en voeg het laurierblaadje toe. Blijf roeren tot er een egale saus is ontstaan. Wil je hem iets dikker dan laat je hem iets langer inkoken.


    Hollands pannetje jachtsaus stap 4 Hollands pannetje jachtsaus stap 5 Hollands pannetje jachtsaus stap 6
  4. Voeg dan de voorgekookte krieltjes en boontjes toe en roer alles door elkaar. Proef of er nog een snufje peper of zout nodig is en serveer in de pan.