Hollands pannetje met jachtsaus

Maak zelf dit verse pannetje met aardappel, sperziebonen en kip in een lekkere kruidige zelfgemaakte jachtsaus, zonder pakjes of zakjes dus. Een makkelijke AGV maaltijd voor doordeweeks waar iedereen van mee smult.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Jachtsaus:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de krieltjes en de sperziebonen beetgaar in een pan met water, apart of samen.

  2. Snipper de uien en fruit aan in een (wok)pan. Voeg de champignons in plakjes toe en bak mee. Doe dan de kip erbij in stukjes en bak rondom lichtbruin.

  3. Doe dan alle ingrediënten (behalve de bouillon en laurierblad) voor de saus bij de kip en champignons en bak een paar minuten mee. Giet dan beetje bij beetje de bouillon erbij en voeg het laurierblaadje toe. Blijf roeren tot er een egale saus is ontstaan. Wil je hem iets dikker dan laat je hem iets langer inkoken.

  4. Voeg dan de voorgekookte krieltjes en boontjes toe en roer alles door elkaar. Proef of er nog een snufje peper of zout nodig is en serveer in de pan.

Heeft het gesmaakt?
461 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!