Orzo met champignons
Recept voor orzo met champignons: 2 van mijn favoriete ingrediënten in 1 gerecht. Orzo omdat dit een lichte kleine vorm van pasta is die lekker is in een salade, maar ook als een soort risotto te bereiden is. En champignons, die kan ik elke dag wel eten!
20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
300 gr orzo
-
500 gr champignons
-
250 ml crème fraîche
-
1 ui
-
2 tenen knoflook
-
100 gr gedroogde tomaatjes op olie
-
1 Handje verse basilicum
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.
-
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olie in een grote pan en bak de ui en knoflook glazig.
-
Snijd de champignons in plakjes en voeg toe aan de pan. Bak deze 5-7 minuten tot ze mooi bruin en gaar zijn. Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes en voeg deze toe samen met wat verse basilicum.
-
Voeg de gekookte orzo toe aan de pan met de champignons. Roer goed door.
-
Roer de crème fraîche door de orzo met champignons. Laat het geheel zachtjes koken en goed warm worden.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Serveer de orzo direct, eventueel gegarneerd met wat extra basilicum.
-
Bewaar de overgebleven orzo maximaal 2 dagen in de koelkast in een afgesloten bakje.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker