
Pasta Boursin en broccoli
Makkelijk en heerlijk recept voor pasta Boursin met broccoli dat je al binnen 20 minuutjes klaar hebt. Met Boursin kruidenroomkaas, champignons en verse basilicum. Voeg stukjes kip of spekjes toe voor een gerecht met vlees. Perfect voor een snelle, doordeweekse maaltijd.
20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
80 gr Boursin kruidenroomkaas
-
1 ui
-
40 gr Parmezaanse kaas ( geraspt )
-
300 gr broccoli
-
verse basilicum
-
150 gr pasta
-
125 gr champignons
-
125 ml kookroom
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Snipper de ui fijn en snijd de champignons in plakjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook deze in circa 5 minuten beetgaar.
-
Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de champignons toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
-
Voeg de Boursin en de kookroom toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
-
Doe de voorgekookte broccoli erbij en schep erdoor. Giet de pasta af (vang een beetje kookvocht op) en voeg ook een klein beetje toe aan de pan om het eventueel wat smeuïger te maken.
-
Breng de pasta met boursin op smaak met zout en peper.
-
Verdeel de pasta over de borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.
-
Tip: bewaar de restjes in een goed afgesloten bak in de koelkast voor maximaal 2 dagen.
Ook lekker met een snuf chili voor wat pit.
Vervang de champignons met stukjes kip voor een gerecht met vlees.
Tips
Nog meer handige kooktips om pasta te bereiden
Kijk hier voor nog meer tips om pasta perfect te bereiden. Zoals hoeveel pasta heb je per persoon nodig en waarmee kun je pasta vervangen.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
16 stemmen
Ook lekker