Tortellini met tomaten roomsaus
Eenvoudig maar ontzettend smaakvol recept van tortellini met tomaten roomsaus. Een voedzaam hoofdgerecht dat je binnen 20 minuutjes al op tafel hebt staan. Perfect als je weinig tijd hebt en toch iets lekkers wil eten.
20 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 uitje
-
2 tenen knoflook
-
250 gr cherry tomaatjes
-
75 gr geroosterde paprika ( in reepjes )
-
2 eetlepels tomatenpuree
-
0.5 eetlepel Italiaanse kruiden
-
1 snufje zout
-
100 gr room
-
75 gr Parmezaanse kaas
-
200 gr verse spinazie
-
250 gr tortellini ( vulling naar keuze )
-
Optioneel: red chili flakes
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de tortellini beetgaar volgens de verpakking.
-
Hak ondertussen de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook hierin.
-
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee. Doe dan de geroosterde paprika in reepjes erbij, net als de Italiaanse kruiden, peper, zout en de hele cherrytomaatjes (deze kun je evt. ook doormidden snijden). Bak een paar minuutjes.
-
Giet dan de room erbij en roer er goed doorheen. En vervolgens ook de geraspte Parmezaanse kaas.
-
Dan is de romige tomatensaus klaar en kan de gekookte tortellini erbij. Schep dit door de saus.
-
Doe dan de verse grof gehakte spinazie erbij en schep erdoor tot het warm is.
-
Serveer eventueel met wat extra Parmezaanse kaas.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
11 stemmen
Ook lekker