
Pasta pesto met kip
Dit lekkere en makkelijke recept met pasta en kip in een lekkere romige pestosaus moet je een keer geprobeerd hebben!
25 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
300 gr pasta
-
400 gr kipfilet ( in stukjes )
-
1 ui
-
250 ml kookroom
-
250 gr cherry tomaatjes
-
peper en zout
-
scheutje olijfolie
-
60 gr pijnboompitten ( geroosterd )
-
Handje rucola
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper het uitje en fruit even aan in een scheutje olijfolie. Voeg de blokjes kip toe en bak ongeveer 5 minuten. Kook ondertussen de pasta gaar. Voeg de (zelfgemaakte) pesto en room toe aan de kip en roer goed door. Proef nog even of er nog peper of zout bij moet.
-
Laat de pestosaus een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg dan de gekookte pasta toe en schep er doorheen. Halveer de tomaatjes en roer ook door de pasta pesto en verwarm nog een minuutje mee. Serveer de pasta pesto in de pan of op een bord met een handje rucola en de geroosterde pijnboompitten.
-
Tip: deze pasta pesto is ook lekker met geraspte kaas. Gebruik ook eens stukjes vegetarische kip voor een vegetarische variant op de kip pesto.
Tips
Nog meer handige kooktips om pasta te bereiden
Kijk hier voor nog meer tips om pasta perfect te bereiden. Zoals hoeveel pasta heb je per persoon nodig en waarmee kun je pasta vervangen.
Heeft het gesmaakt?
4870 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 750
- vet 40 gr
- verzadigd vet 10 gr
- koolhydraten 60 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 4 gr
- eiwit 40 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker