Pasta pesto met kip

Dit lekkere en makkelijke recept met pasta en kip in een lekkere romige pestosaus moet je een keer geprobeerd hebben!

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper het uitje en fruit even aan in een scheutje olijfolie. Voeg de blokjes kip toe en bak ongeveer 5 minuten. Kook ondertussen de pasta gaar. Voeg de (zelfgemaakte) pesto en room toe aan de kip en roer goed door. Proef nog even of er nog peper of zout bij moet.

  2. Laat de pestosaus een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg dan de gekookte pasta toe en schep er doorheen. Halveer de tomaatjes en roer ook door de pasta pesto en verwarm nog een minuutje mee. Serveer de pasta pesto in de pan of op een bord met een handje rucola en de geroosterde pijnboompitten.

  3. Tip: deze pasta pesto is ook lekker met geraspte kaas. Gebruik ook eens stukjes vegetarische kip voor een vegetarische variant op de kip pesto.

Heeft het gesmaakt?
4769 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!