Ga naar de inhoud
Pasta pesto met kip

Pasta pesto met kip

Dit lekkere en makkelijke recept met pasta en kip in een lekkere romige pestosaus moet je een keer geprobeerd hebben!

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr pasta
  • 400 gr kipfilet ( in stukjes )
  • 1 ui
  • 250 ml kookroom
  • 250 gr cherry tomaatjes
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie
  • 60 gr pijnboompitten ( geroosterd )
  • Handje rucola
  • 4 eetlepels pesto ( zelfgemaakte pesto of kant en klaar )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper het uitje en fruit even aan in een scheutje olijfolie. Voeg de blokjes kip toe en bak ongeveer 5 minuten. Kook ondertussen de pasta gaar. Voeg de (zelfgemaakte) pesto en room toe aan de kip en roer goed door. Proef nog even of er nog peper of zout bij moet.


    pasta_pesto_met_kip pasta_pesto_met_kip pasta_pesto_met_kip pasta_pesto_met_kip
  2. Laat de pestosaus een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg dan de gekookte pasta toe en schep er doorheen. Halveer de tomaatjes en roer ook door de pasta pesto en verwarm nog een minuutje mee. Serveer de pasta pesto in de pan of op een bord met een handje rucola en de geroosterde pijnboompitten.


  3. Tip: deze pasta pesto is ook lekker met geraspte kaas. Gebruik ook eens stukjes vegetarische kip voor een vegetarische variant op de kip pesto.


Tips

Ja, gewone pasta bevat gluten omdat het gemaakt is van tarwe. De tarwe zorgt voor de elasticiteit en stevigheid. Heb je last van een glutenintolerantie ? Dan kan je beter kiezen voor glutenvrije alternatieven zoals rijstpasta, maispasta, of pasta van linzen, kikkererwten of boekweit. Controleer altijd de verpakking om zeker te zijn dat de pasta glutenvrij is.

Ja, je kunt elke dag pasta eten, zolang je het gevarieerd combineert met groenten, eiwitten en gezonde vetten. Let ook goed op de grootte van je porties. Wissel af met andere koolhydraatbronnen om je eetpatroon in balans te houden.

Aardappelen en volkoren pasta lijken qua voedingswaarden wel een beetje op elkaar, maar verschillen in micronutriënten. Volkoren pasta bevat meer ijzer, magnesium, fosfor en B1, terwijl aardappelen meer kalium, vitamine B2, B6 en C bevatten. Beide zijn gezond (ligt natuurlijk ook aan de hoeveelheid), dus de beste keuze hangt af waar je naar op zoek bent: meer vezels en mineralen? Ga voor volkoren pasta. Extra vitamines en kalium? Kies dan voor de aardappelen.