Soepen

Soepen

Soep maken is erg makkelijk. Je hebt snel wat lekkers op tafel staan als voorgerecht of als opknapper tijdens de lunch. Soep maak je vaak met groente, waardoor het gezond is en je meteen extra vitamines binnenkrijgt. Handig, want ook kinderen krijgen zo een extra portie groente binnen.

Populair

Verse tomatensoep

Dit snelle basisrecept voor verse tomatensoep staat binnen 20 minuten op tafel en lukt gegarandeerd.

Voorgerecht

20 min

4 pers.

Broccolisoep

Met dit eenvoudige basisrecept maak je zelf in 20 minuten deze lekkere verse broccolisoep, inclusief een handige stap voor stap video

Voorgerecht

20 min

4 pers.

Champignonsoep

Makkelijk basisrecept voor vers gemaakte gebonden champignonsoep met gebakken champignons en een snufje tijm

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Nieuw

Romige avocadosoep

Een heerlijke gezonde avocadosoep met courgette en peterselie die lekker romig is en binnen 20 minuten op tafel staat

Voorgerecht

20 min

2 pers.

Pastinaaksoep

Deze heerlijke winterse soep met pastinaak is lekker romig van smaak en bevat een geheim ingredient om hem extra lekker te maken

Voorgerecht

30 min

6 pers.

Thaise rode curry soep met noedels

Een lekkere en makkelijke manier om veel groenten te verwerken in je maaltijd is door soep te maken. Deze Thaise rode curry soep is enorm smaakvol, kleurrijk én heel voedzaam.

Hoofdgerecht

15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd

4 pers.

Maïssoep

Een smaakvolle soep op basis van maïs die lekker romig is gemaakt met kokosmelk. Extra lekker met een snufje chili.

Voorgerecht

20 min

3 pers.

Doperwtensoep

Heerlijke vers gemaakte soep van doperwtjes met een frisse smaak van munt. Simpel en snel gemaakt in 20 minuten.

Voorgerecht

20 min

4 pers.

Courgettesoep

Lekkere zelfgemaakte courgettesoep met een vleugje munt en room, klaar in 20 minuten

Voorgerecht

20 min

4 pers.

Uitgelicht recept

Courgettesoep

Voorgerecht

20 min

4 pers.

Lekkere zelfgemaakte courgettesoep met een vleugje munt en room, klaar in 20 minuten

Bekijk recept

Gezonde soepen

Komkommersoep

Een heerlijk frisse komkommersoep met basilicum en dille, die in 20 minuten op tafel staat.

Voorgerecht

20 min

4 pers.

Rucolasoep

Mooie groene soep gemaakt van rucola, ook ideaal als je nog een restje van deze sla over hebt

Voorgerecht

30 min

2 pers.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Vegetarische soepen

Lentesoep

Een heerlijk romig soepje met verse lentegroenten zoals groene asperges, lente ui en spinazie. In slechts 25 minuten gemaakt.

Voorgerecht

25 min

4 pers.

Knoflooksoep met gepofte knoflook

Lekkere romige knoflooksoep, en omdat de knoflook gepoft is in de oven is krijgt hij een lekkere geroosterde en milde smaak. 

Voorgerecht

25 min + 45 min oventijd

4 pers.

Bruine bonensoep

Een lekkere en goed gevulde vegetarische bruine bonensoep met een Mexicaanse twist geserveerd met tortilla

Hoofdgerecht

40 min

4 - 6 pers.

Vegan soepen

Zoete aardappelsoep

Een heerlijk romige zoete aardappelsoep op smaak gebracht met garam masala.

Lunch

50 min

6 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.

Maaltijdsoepen

Noedelsoep met garnalen

Heerlijke kokos noedelsoep met garnalen, taugé en rijstnoedels. Glutenvrij en klaar in slechts 20 minuten.

Voorgerecht

10 min + 10 min

2 pers.

Vegan kippensoep

Een heerlijk vegan kippensoep met een Thaise twist. Gevuld met vega kipstuckjes, kastanjechampignons, sugarsnaps en ramen noedels.

Voorgerecht

30 min

3 tot 4 pers.

Japanse ramen soep

Een vegetarische variant op de Japanse ramen, gevuld met noedels, paddenstoelen, paksoi en een gekookt ei

Hoofdgerecht

50 min

4 pers.

Koolhydraatarme soepen

Wortelsoep

Makkelijk basisrecept voor een lekkere romige wortelsoep met een kruidige touch inclusief leuke variatie tips

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Bloemkoolsoep

Een lekkere verse en romige bloemkoolsoep met een snufje tijm. In slechts 30 minuten staat de soep op tafel.

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Paprikasoep

Deze verse zelfgemaakte paprikasoep, gemaakt met uiteraard paprika maar ook wortel, is heerlijk als voorgerecht of als lunch

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Hoe krijg je dikke soep?

Is je soep te waterig? Je soep dikker maken kan door inkoken of door room of maïzena toe te voegen. Gebruik geen zure room want dit kan gaan schiften in een warm recept.

Is soep gezond?

Soep draagt bij aan een gezond voedingspatroon. Zorg ervoor dat je de soep maakt met groente als hoofdingrediënt en je krijgt belangrijke vitamines, mineralen en vezels binnen. 

In een kom soep zit gemiddeld 80 tot 100 gram groente, Met één kom soep krijg je dus ongeveer 1/3 van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (adh) binnen. Dit maakt het een stuk makkelijker om aan je adh groente te komen. Daarnaast bevat soep vaak weinig calorieën en vetten, maar is het wel een goede hongerstiller. Let op: voeg niet te veel zout toe en kook de groenten niet te lang, want zo kunnen bepaalde vitamines verloren gaan.

Kan soep in de vriezer?

Ja, maar laat de soep eerst afkoelen. Het is handig om de soep alvast in eenpersoonsporties te verdelen. Je kan de soep gerust 3 maanden in de vriezer bewaren.

Je kunt de soep daarna in een pan of in de magnetron opwarmen. Doe het dan wel in een magnetronbestendige kom en dek eventueel af met folie tegen het spetteren. Prik wel eerst wat gaatjes in de folie.