Soep maken is erg makkelijk. Je hebt snel wat lekkers op tafel staan als voorgerecht of als opknapper tijdens de lunch. Soep maak je vaak met groente, waardoor het gezond is en je meteen extra vitamines binnenkrijgt. Handig, want ook kinderen krijgen zo een extra portie groente binnen.
Deze romige gele paprikasoep kan het hele jaar door gemaakt worden. Het is een eenvoudige, maar toch onwijs smaakvolle soep die je kan serveren als lunch of avondeten. Het lekkerst met een (warm) broodje ernaast en met wat plantaardige room en pitten als topping.
Voorgerecht
15 min + 20 min kooktijd
4 porties
Voorgerecht
20 min
4 pers.
Lekkere zelfgemaakte courgettesoep met een vleugje munt en room, klaar in 20 minuten
Bekijk receptIs je soep te waterig? Je soep dikker maken kan door inkoken of door room of maïzena toe te voegen. Gebruik geen zure room want dit kan gaan schiften in een warm recept.
Soep draagt bij aan een gezond voedingspatroon. Zorg ervoor dat je de soep maakt met groente als hoofdingrediënt en je krijgt belangrijke vitamines, mineralen en vezels binnen.
In een kom soep zit gemiddeld 80 tot 100 gram groente, Met één kom soep krijg je dus ongeveer 1/3 van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (adh) binnen. Dit maakt het een stuk makkelijker om aan je adh groente te komen. Daarnaast bevat soep vaak weinig calorieën en vetten, maar is het wel een goede hongerstiller. Let op: voeg niet te veel zout toe en kook de groenten niet te lang, want zo kunnen bepaalde vitamines verloren gaan. Een simpele en gezonde soep om te maken is bijvoorbeeld deze snelle basis groentesoep.
Ja, maar laat de soep eerst afkoelen. Het is handig om de soep alvast in eenpersoonsporties te verdelen. Je kan de soep gerust 3 maanden in de vriezer bewaren.
Je kunt de soep daarna in een pan of in de magnetron opwarmen. Doe het dan wel in een magnetronbestendige kom en dek eventueel af met folie tegen het spetteren. Prik wel eerst wat gaatjes in de folie.