Soepen

Soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Populair

Snelle basis groentesoep
Broccolisoep
Lentesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk romig soepje met verse lentegroenten zoals groene asperges, lente ui en spinazie. In slechts 25 minuten gemaakt.

Noedelsoep met garnalen
  • Voorgerecht
  • 10 min + 10 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke kokos noedelsoep met garnalen, taugé en rijstnoedels. Glutenvrij en klaar in slechts 20 minuten.

Knoflooksoep met gepofte knoflook
  • Voorgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige knoflooksoep, en omdat de knoflook gepoft is in de oven is krijgt hij een lekkere geroosterde en milde smaak. 

Bruine bonensoep
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 - 6 personen
  • *

Een lekkere en goed gevulde vegetarische bruine bonensoep met een Mexicaanse twist geserveerd met tortilla

Komkommersoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk frisse komkommersoep met basilicum en dille, die in 20 minuten op tafel staat.

Zoete aardappelsoep
  • Lunch
  • 50 min
  • 6 personen
  • **

Een heerlijk romige zoete aardappelsoep op smaak gebracht met garam masala.

Rucolasoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Mooie groene soep gemaakt van rucola, ook ideaal als je nog een restje van deze sla over hebt

Witlofsoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor lekkere lichte en romige soep gemaakt van witlof, zonder dat deze bitter smaakt.

Mihoensoep met omeletrolletjes
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Rode bietensoep
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Tomaten-crèmesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Vegan kippensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 3 tot 4 personen
  • **

Een heerlijk vegan kippensoep met een Thaise twist. Gevuld met vega kipstuckjes, kastanjechampignons, sugarsnaps en ramen noedels.

Vegetarische groentesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Deze goed gevulde groentesoep bevat extra veel groenten en geen vlees, daar knap je van op!

Japanse ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • **

Een vegetarische variant op de Japanse ramen, gevuld met noedels, paddenstoelen, paksoi en een gekookt ei

Preisoep met aardappel
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk recept om zelf deze romige preisoep met aardappel te maken inclusief tips voor lekkere toevoegingen

Champignonsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk basisrecept voor vers gemaakte gebonden champignonsoep met gebakken champignons en een snufje tijm

Salmorejo (koude Spaanse soep)
  • Voorgerecht
  • 20 min + 1 uur koelen
  • 4-6 personen
  • *

Heerlijk koude Spaanse soep uit Andalusië met tomaat: salmorejo, het romige zusje van de populaire gazpacho

Soto ajam - Indonesische kippensoep
  • Hoofdgerecht
  • 2 uur
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept voor Indonesische soto ajam gemaakt met kippenbouten gegaard in bouillon geserveerd met o.a. rijst, mihoen, ei en selderij

Wortelsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk basisrecept voor een lekkere romige wortelsoep met een kruidige touch inclusief leuke variatie tips

Aspergesoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Heerlijk en makkelijk basisrecept voor een romige verse aspergesoep met een topping van reepjes ham en ei

Bloemkoolsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een lekkere verse en romige bloemkoolsoep met een snufje tijm. In slechts 30 minuten staat de soep op tafel.

Paprikasoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze verse zelfgemaakte paprikasoep, gemaakt met uiteraard paprika maar ook wortel, is heerlijk als voorgerecht of als lunch

Verse tomatensoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Dit snelle basisrecept voor verse tomatensoep staat binnen 20 minuten op tafel en lukt gegarandeerd.

Franse uiensoep
  • Voorgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • **

Maak zelf in 1 uurtje deze heerlijke traditionele Franse uiensoep met stokbrood en gegratineerde kaas

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!