Feestelijk hapje: loaded potato wedges

Dit is typisch een gerechtje dat altijd en overal kan. Als bijgerecht bij een stukje vlees of een salade. Als tapashapje of borrelhapje tijdens een gezellig avond. Er is altijd wel een goede reden om deze loaded potato wedges te maken.

Zeker met de feestdagen in het vooruitzicht mag het extra feestelijk en gezellig aan tafel. Dit kan door middel van decoratie zoals servetjes en mooie glazen maar ook door middel van lekkere hapjes en gerechtjes. En met deze loaded potato wedges wordt het gegarandeerd gezellig. Iedereen kan er van pakken en ook de kids smullen gezellig mee.

Voor de aardappeltjes gebruikte ik de Cêlavíta Country Partjes in de schil met Rozemarijn en Himalayazout. Deze komen perfect gaar en knapperig uit de oven (of Airfryer) en ze zijn lekker gekruid. Maar ze bevatten geen conserveermiddelen en zijn clean label. Ook het himalayazout zit in een aparte verpakking er bij, zo bepaal je zelf hoeveel zout je toevoegt. Zo heb ik maar een klein beetje gebruikt omdat de spekjes op de loaded potato wedges natuurlijk ook al zout zijn.

Tips:

  • Ook lekker met stukjes avocado of een saus van avocado er op.
  • Met deze Cêlavíta Country Partjes maak je ook makkelijk en snel een ovenschotel. Schep er wat groenten door zoals courgette, paprika en ui en verdeel over een bakplaat of ovenschaal en bak af in de oven.
  • Voor een vegetarische variant laat je de spekjes achterwege of vervang je ze door vegetarische spekjes of extra groenten zoals paprika of mais.

Recept loaded potato wedges
BIJGERECHT/HAPJE – 10 MIN + 28 OVENTIJD – 2 TOT 3 PERSONEN

Ingrediënten:
1 Cêlavíta Country Partjes in de schil met Rozemarijn en Himalayazout
6 cherrytomaatjes
125 gr spekreepjes
2 eetlepels zure room
2 eetlepels geraspte kaas
Verse bieslook

Bereiding:
Verwarm de oven op 220 graden. Verwijder het plastic van de verpakking en bestrooi de aardappeltjes met een beetje Himalayazout en zet het aluminium bakje 15 min in de oven. Bak ondertussen de spekjes krokant in een pannetje en snijd de tomaatjes in stukjes.

Haal de aardappeltjes uit de oven en verdeel ze eventueel over meerdere kleine ovenschaaltjes om ze te serveren als (tapas)hapje. Verdeel de spekjes, tomaatjes en kaas er over. Zet ze nogmaals 13 min in de oven.

Meng de zure room met een beetje water tot het een sausje wordt. Garneer de loaded potato wedges met wat zure room en bieslook. Smakelijk eten!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Cêlavíta.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Karin 9 december 2017 om 19:17

Pas op met aluminiumfolie in de oven. Dit wordt afgeraden omdat er bij verhitting vh aluminiumfolie zware metalen in het voedsel komen.