Ga naar de inhoud
Gevulde aubergine pakketjes uit de oven

Gevulde aubergine pakketjes uit de oven

Hoe leuk zijn deze groentepakketjes? Wat er precies in zit verklap ik nog niet direct. Dat lees je hieronder in mijn blog. Maar ik kan wel alvast vertellen dat ze superlekker waren en het een van mijn favoriete recepten van afgelopen tijd is!

20 april 2020

Sandra

Deze aubergine pakketjes passen perfect op mijn site: ze zien er leuk uit, zijn makkelijk te maken, bevatten eenvoudige ingrediënten en zijn voedzaam. En dit is typisch zo’n recept waarvan de uitwerking nog beter gelukt was dan het idee zelf. De pakketjes bleven mooi dicht tijdens het bakken, de ingrediënten waren precies genoeg en alles klopte gewoon. Ook de smaak was heerlijk. En dit recept bevat tevens lekker veel groenten.

Ik maakte voor deze pakketjes een vulling van spinazie en ricotta. En omwikkelde dit met plakjes gegrilde aubergine. Je zou hiervoor ook eventueel courgette kunnen gebruiken. De pakketjes legde ik een in smaakvolle tomatensaus. Deze maakte ik met de Tomato Frito van Heinz. Deze fluweelzachte saus is lekker van smaak omdat hij gemaakt is met zongerijpte tomaten, knoflook en ui. Heinz Tomato Frito is een ideale basis voor heel veel verschillende gerechten zoals pasta’s, soepen, pizza en curry’s. Bekijk ook hier mijn recept voor Mexicaans gevulde paprika’s.

Deze aubergine pakketjes in tomatensaus zijn een lekker licht recept. Maar na 2 pakketjes zat ik behoorlijk vol, deze ovenschotel is dus voor ca. 3 personen. Je kunt er natuurlijk ook wat rijst, pasta of een stukje vlees bij eten als je een iets stevigere maaltijd wil of serveer er wat brood bij om die lekkere saus mee op te dippen. Ondanks dat dit recept grotendeels uit groenten bestaat denk ik dat dit ook bij kids erg in de smaak zal vallen door de zachte en romige textuur en milde smaak.

En mocht je misschien denken dat het lastig is om de pakketjes te maken of vouwen, dan heb je het mis. Je legt gewoon 4 plakjes aubergine in de vorm van een kruis, schept wat van de vulling in het midden en vouwt de uitstekende plakjes aubergine er overheen. Vaststeken met een prikker o.i.d. is niet nodig, de plakjes aubergine blijven vanzelf op elkaar zitten. Daarna leg je ze in de tomatensaus, strooi je er nog wat kaas en pijnboompitten over voor een lekkere hartige smaak en crunch en kan het gerecht in de oven.

Recept gevulde aubergine pakketjes uit de oven

HOOFDGERECHT – 45 MINUTEN + 20 OVENTIJD – 3 PERSONEN

Ingredienten
2 smalle aubergines
250 gr ricotta
400 gr spinazie
1 pak Heinz Tomato Frito a 350 gr
2 gegrilde paprika’s uit pot
2 eetlepels pijnboompitten
Handje geraspte kaas
Peterselie
Snuf peper
Olie om te bakken

Benodigdheden
Keukenmachine
Ovenschaal
Mandoline o.i.d.

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aubergines in lange plakken met een scherp mes, mandoline of kaasschaaf van ca 2 mm dik. Je hebt in totaal 24 plakken nodig.

Verhit een grillpan of gebruik een contactgrill om de aubergines te grillen. Bestrijk ze lichtjes met olie en grill ze mooi bruin. Bak ondertussen ook de spinazie in een grote pan met een beetje olie tot deze geslonken is.

Laat de spinazie uitlekken en meng met de ricotta. Breng op smaak met een snuf peper. Maal de gegrilde paprika’s fijn, je kunt ze ook iets grover laten. Meng de paprika met de Heinz Tomato Frito. Verdeel het mengsel over de bodem van een ovenschaal.

Neem 4 plakjes gegrilde aubergine. Leg deze als een kruis neer waarbij het midden elkaar overlapt. Schep wat van het spinazie ricotta mengsel in het midden. Vouw de 4 buitenste flappen er over. Herhaal dit ook met de rest. Leg de auberginepakketjes in de tomaten-paprikasaus.

Bestrooi de ovenschotel met wat kaas en pijnboompitten. Zet ongeveer 20 à 25 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is en de vulling goed warm is. Garneer de schaal met wat grof gehakte peterselie.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Heinz.