Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde aubergine pakketjes uit de oven

Hoe leuk zijn deze groentepakketjes? Wat er precies in zit verklap ik nog niet direct. Dat lees je hieronder in mijn blog. Maar ik kan wel alvast vertellen dat ze superlekker waren en het een van mijn favoriete recepten van afgelopen tijd is!

Deze aubergine pakketjes passen perfect op mijn site: ze zien er leuk uit, zijn makkelijk te maken, bevatten eenvoudige ingrediënten en zijn voedzaam. En dit is typisch zo’n recept waarvan de uitwerking nog beter gelukt was dan het idee zelf. De pakketjes bleven mooi dicht tijdens het bakken, de ingrediënten waren precies genoeg en alles klopte gewoon. Ook de smaak was heerlijk. En dit recept bevat tevens lekker veel groenten.

Ik maakte voor deze pakketjes een vulling van spinazie en ricotta. En omwikkelde dit met plakjes gegrilde aubergine. Je zou hiervoor ook eventueel courgette kunnen gebruiken. De pakketjes legde ik een in smaakvolle tomatensaus. Deze maakte ik met de Tomato Frito van Heinz. Deze fluweelzachte saus is lekker van smaak omdat hij gemaakt is met zongerijpte tomaten, knoflook en ui. Heinz Tomato Frito is een ideale basis voor heel veel verschillende gerechten zoals pasta’s, soepen, pizza en curry’s. Bekijk ook hier mijn recept voor Mexicaans gevulde paprika’s.

Deze aubergine pakketjes in tomatensaus zijn een lekker licht recept. Maar na 2 pakketjes zat ik behoorlijk vol, deze ovenschotel is dus voor ca. 3 personen. Je kunt er natuurlijk ook wat rijst, pasta of een stukje vlees bij eten als je een iets stevigere maaltijd wil of serveer er wat brood bij om die lekkere saus mee op te dippen. Ondanks dat dit recept grotendeels uit groenten bestaat denk ik dat dit ook bij kids erg in de smaak zal vallen door de zachte en romige textuur en milde smaak.

En mocht je misschien denken dat het lastig is om de pakketjes te maken of vouwen, dan heb je het mis. Je legt gewoon 4 plakjes aubergine in de vorm van een kruis, schept wat van de vulling in het midden en vouwt de uitstekende plakjes aubergine er overheen. Vaststeken met een prikker o.i.d. is niet nodig, de plakjes aubergine blijven vanzelf op elkaar zitten. Daarna leg je ze in de tomatensaus, strooi je er nog wat kaas en pijnboompitten over voor een lekkere hartige smaak en crunch en kan het gerecht in de oven.

Recept gevulde aubergine pakketjes uit de oven

HOOFDGERECHT – 45 MINUTEN + 20 OVENTIJD – 3 PERSONEN

Ingredienten
2 smalle aubergines
250 gr ricotta 
400 gr spinazie
1 pak Heinz Tomato Frito a 350 gr
2 gegrilde paprika’s uit pot
2 eetlepels pijnboompitten 
Handje geraspte kaas
Peterselie
Snuf peper
Olie om te bakken

Benodigdheden
Keukenmachine
Ovenschaal
Mandoline o.i.d.

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aubergines in lange plakken met een scherp mes, mandoline of kaasschaaf van ca 2 mm dik. Je hebt in totaal 24 plakken nodig.

Verhit een grillpan of gebruik een contactgrill om de aubergines te grillen. Bestrijk ze lichtjes met olie en grill ze mooi bruin. Bak ondertussen ook de spinazie in een grote pan met een beetje olie tot deze geslonken is.

Laat de spinazie uitlekken en meng met de ricotta. Breng op smaak met een snuf peper. Maal de gegrilde paprika’s fijn, je kunt ze ook iets grover laten. Meng de paprika met de Heinz Tomato Frito. Verdeel het mengsel over de bodem van een ovenschaal.

Neem 4 plakjes gegrilde aubergine. Leg deze als een kruis neer waarbij het midden elkaar overlapt. Schep wat van het spinazie ricotta mengsel in het midden. Vouw de 4 buitenste flappen er over. Herhaal dit ook met de rest. Leg de auberginepakketjes in de tomaten-paprikasaus.

Bestrooi de ovenschotel met wat kaas en pijnboompitten. Zet ongeveer 20 à 25 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is en de vulling goed warm is. Garneer de schaal met wat grof gehakte peterselie.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Heinz.

Reacties

Laat je reactie achter

Ellen 21 april 2020 om 20:43

Ik zie maar 2.plakken aubergine kruislings over elkaar liggen. Leg je er 2 op elkaar als je er 4 nodig hebt per pakketje?

Beantwoorden
Onno 22 april 2020 om 12:01

Misschien ietsje beter lezen Ellen? Het wordt namelijk beschreven hoor... Het zijn 4 plakjes zijn en die leg je op elkaar (daar in het midden van het kruis), vulling er op en dicht vouwen... Suc6.

Sandra 22 april 2020 om 14:00

Klopt, het zijn idd 4 plakjes die je in een kruis legt en in het midden overlapt.

Gilberte 22 april 2020 om 14:33

Ziet er heel lekker uit ga ik zeker proberen

Beantwoorden
Ankie Bakker 22 april 2020 om 19:18

Superlekker! Zelfs manlief vond het lekker en hij is geen fan van aubergine. Heb zelf de ricotta nog wat meer gekruid en er wat citroensap doorheen gedaan, lekker fris. Ook de spinazie geroerbakt met teentje knoflook. Maar dit recept is een blijvertje!

Beantwoorden
Marleen 27 april 2020 om 18:54

Aanrader!!!! Vanavond gegeten. Was zalig. Voor zoonlief heb ik ei ipv ricotta gedaan was ook geslaagd.

Beantwoorden
Sandra 28 april 2020 om 09:43

Fijn om te horen, en ei is inderdaad een goeie vervanger

Ingrid 28 april 2020 om 10:30

Wat een superrecept!!! Echt heerlijk!

Beantwoorden
Jolanda 1 mei 2020 om 11:25

Echt heerlijk deze pakketjes van aubergine (zelfs voor mensen die minder van aubergine houden) en qua tijdsbeslag ook prima te doen!

Beantwoorden
Sandra 7 mei 2020 om 19:34

Super om te lezen, ja het roosteren van de aubergines is misschien ff wat werk maar helemaal waard vind ik :)

Hilde 1 mei 2020 om 18:20

Op zoek naar Koolhydraatarme recepten kwam ik hier terecht. Dit recept is overheerlijk!

Beantwoorden
Sandra 7 mei 2020 om 19:34

Goed om te horen :)

Lili 2 mei 2020 om 18:13

Heerlijk. Ik heb er alleen geen pakketjes van gemaakt, maar rolletjes (dus per plak aubergine een kleine vulling en dan oprollen).Een beetje zoals cannelloni. Heb de saus iets pittiger gemaakt met wat cayennepeper en knoflook. Leuk recept. Dank!.

Beantwoorden
Sandra 7 mei 2020 om 19:34

Wat leuk om te horen! En rolletjes is ook een heel leuk idee!

Stephanie 3 mei 2020 om 10:39

Dit was zo lekker! Zelf nog twee teentjes knoflook toegevoegd en basilicum.

Beantwoorden
Sandra 7 mei 2020 om 19:33

Fijn om te horen. En heerlijke toevoeging die basilicum!

Wanda 15 juni 2020 om 10:47

Ik ga het recept zeker uitproberen want ziet er super uit. Ik ben alleen geen fan van (sorry) Heinz Tomato Fritto. Is er een goed alternatief? Wellicht zelf de tomatensaus maken en wat is dan het beste om te doen?

Beantwoorden
xMissG 24 juni 2020 om 10:49

Volgens mij is Tomato Fritto alleen gepureerde tomaat met knoflook en ui en dan even koken. Hang me er niet aan op maar ik denk dat het redelijk makkelijk zelf te maken is! :)

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×