Haal alles uit je groente, maak er soep van!

Een aantal dagen geleden ontving ik van Honig een soeppan met daarbij een uitdaging om te laten zien dat je van restjes groenten prima een lekker soepje kan maken. Want wist je dat bijna de helft van de Nederlanders wekelijks restjes groenten weggooit, zonde toch! De aardappel staat stipt op nummer 1 als het gaat om groenten die vaak blijven liggen als restje. Een ander opmerkelijk feitje uit het onderzoek van Honig is dat bij jongeren (53,8%) veel vaker iets in de afvalbak beland dan bij ouderen (28,2%). Een soepje is ideaal om vergeten groenten te hergebruiken. Je bent niet alleen bewust bezig maar het is ook nog eens makkelijk, lekker, gezond en fijn voor je portemonnee.
 
honig soeppan
Ik kook bijna iedere dag, al hoe wel ik probeer om zo min mogelijk weg te gooien blijven er bij mij ook vaak nog wat restjes in de koelkast achter. Zo had ik een paar dagen geleden bijvoorbeeld een couscous gerecht gemaakt met bosuitjes. Nu verkopen ze deze in de in de supermarkt vaak in bosjes van 10 terwijl ik er maar een paar nodig had. Al deze beetjes vergeten groenten vind ik zonde om weg te gooien. Tijd om de uitdaging aan te gaan en er een lekker soepje van te maken!
 
groente la
soeplepel

Ik had naast de bosuitjes ook nog wat peultjes liggen van de omeletrol die ik had gemaakt en er lag nog een half bakje basilicum, een half stronkje broccoli, wat krieltjes en tomaatjes. Als basis voor deze soep gebruikte ik een pakje Honig groentesoep. Hieronder lees het complete recept voor mijn vergeten groentesoep met croutons.

Groentesoep

Ingrediënten:
1 pakje Honig Groentesoep
1,5 liter water
2 sneetjes oud brood
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
Ongeveer 50 gr peultjes
5 bosuitjes
½ stronkje broccoli
Stuk of 10 cherrytomaatjes
Ongeveer 100 gr krieltjes
 
Bereiding:
Croutons zijn een prima idee om oud brood op te maken. Snijd de sneetjes brood in blokjes en de teentjes knoflook in dunne plakjes. Verhit ongeveer 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook licht bruin. Verwijder de knoflook en voeg de blokjes brood toe. Bak ze in ca 10 minuten aan beide kanten krokant en laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje.
 
Soep-challange Honig svs 01

Soep-challange Honig svs 01

Soep-challange Honig svs 01

Breng een pan met 1,5 liter water aan de kook. Voeg het pakje Honig Groentesoep toe en roer eventjes door. Voeg als eerste de krieltjes toe want deze hebben het langste de tijd nodig om gaat te worden, ongeveer 15 minuten. Voeg na een paar minuten de in stukken gesneden broccoli toe.

 
Soep-challange Honig svs 01

Soep-challange Honig svs 01

Soep-challange Honig svs 01
Halveer de peultjes en de snijd de bosui in ringetjes en voeg ook toe aan de soep. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en voeg de laatste minuut toe, deze moeten namelijk niet kapot gekookt worden. Serveer de soep met de krokante knoflook croutons en je hebt een heerlijk en gezond soepje!
 
Tip: ook gebakken krieltjes kun je gebruiken in de soep, houd hierbij een wat kortere kooktijd aan.
 
Tip: de hele stronk van de broccoli kun je toevoegen aan de soep, dus niet alleen de roosjes.
 
Tip: zelfs het uiteinde van de bosui met de worteltjes hoef je niet weg te gooien. Zet het in een glaasje met water en na ongeveer 2 weken is de stengel weer helemaal aangegroeid.
 
Tip: als basis kun je ook bijvoorbeeld een pakje Honig Tomatensoep of Boeren groentesoep gebruiken.
 
Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Nel 7 oktober 2014 om 13:50

Wist je dat een sinaasappel of citroenschilletje meekoken ook erg lekker is.

joke aalbers 2 oktober 2014 om 14:54

Ui, knoflook.wortel, prei, bosui en veel paprika's en wat tomaatjes, salie, oregano of andere kruiden naar smaak maggi kruiden zijn goede smaakmaker.
Voor de smaak half zakje tomatensoep

Alle groenten fruitten en wat bouillon toevoegen even laten koken.
Met de staafmixer fijn maken.
Aavullen met water en of bouilon.
Lekker met soepballetjes of croutons

sander 30 september 2014 om 20:29

Doe ik altijd, gewoon lekker veel groentes erbij!!!