Halloween heksen koekjes + decoratie tips

 
Halloween wordt in Nederland steeds populairder. Kinderen gaan verkleed langs de deuren met zelfgemaakte lampionnen en hier en daar zie je een griezelige pompoen langs de deuren staan. Uiteraard hoort er bij Halloween ook veel zoetigheid en lekkers. Want het is trick or treat!
 
dr oetker 04 cookie

dr oetker 04

dr oetker 04

Om alvast in de Halloween sfeer te komen maakte ik krokante amandelkoekjes in de vorm van heksenhoeden gedecoreerd met een laagje Icing. Ze zijn heel makkelijk te maken en hoeven maar 10 tot 12 minuutjes in de oven. En een uitsteekvormpje is ook niet nodig, met een mesje snijd je eenvoudig hoedjes uit het deeg.

 
Ook het decoreren is een makkie met de nieuwe Cookie Icings van Dr. Oetker. Deze zit namelijk al in een handige spuitzak waardoor je alleen even kort hoeft te kneden en daarna makkelijk lijntjes kunt trekken of vlakken kunt vullen. Na 4 uur zijn ze helemaal uitgehard en kun je ze stapelen in de koektrommel. Zo kun je alvast een voorraadje aanleggen voor als er kids aan de deur komen :)
 
dr oetker 03 cookie
Ingrediënten
55 gr geschaafde amandelen, fijngemalen (of amandelmeel)
275 gr bloem + beetje om te bestuiven
1 theelepel bakpoeder
120 gr suiker
1 zakje vanille suiker
110 gr roomboter, gekoeld
1 ei
snufje zout
1 eetlepel koud water
 
Topping:
Zakjes Dr. Oetker Cookie Icing (wit en/of roze)
Dr. Oetker Zachte parels
Eventueel Dr. Oetker kleurstoffen
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
Mixer met deeghaken
 
Bereiding
Meng de bloem, gemalen amandelen, vanillesuiker, suiker, bakpoeder en zout in een kom. Snijd de boter in stukjes en voeg samen met het koude water en het ei toe. Kneed het deeg met een mixer met deeghaken door elkaar.
 
dr oetker svs01 cookiedr oetker svs01 cookiedr oetker svs01 cookiedr oetker svs01 cookie 
Kneed het daarna nog kort met je handen door tot egaal deeg en zet daarna afgedekt een half uur in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden. Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 4 mm dikte.
 
dr oetker svs01 cookiedr oetker svs01 cookiedr oetker svs01 cookiedr oetker svs01 cookie
Snijd er met een mes hoedjes uit en schuif deze met een spatel met een beetje bloem op de bakplaat. Werk eventueel met je vingers de punten van de hoed iets bij zodat ze iets schuin staan. Bak de koekjes 10 tot 12 minuten in de oven en laat ze daarna goed afkoelen. Kneed de zakjes Cookie Icing 1 minuutje met je vingers.
 
Decoratietip 1:
Trek rondom de koekjes een lijntje van 2 mm van de rand met de roze en witte Icing. Maak een dubbele lijn voor de riem van de hoed en gebruik een parel als gesp. Maak de hoedjes af met wat puntjes icing.
 
dr oetker 08 cookie

dr oetker 08 cookie

dr oetker 08 cookie

Decoratietip 2:

Doe wat van de witte icing in een kommetje en meng wat gele en rode kleurstof er door en meng tot een egale oranje kleur. Bestrijk met een klein lepeltje de bovenzijde tot 2 mm van de rand van de koekjes hiermee. Trek een lijn met het zakje icing waar de riem moet komen. Decoreer de hoeden verder met parels.
 
 
afsluiting
 
Vind je dit leuk?
10 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Miri 21 oktober 2015 om 13:05

Hoi moet je percee ,er amandelen de koekjes maken ??