Ga naar de inhoud
Het aspergeseizoen is begonnen! Pasta met asperges en ei

Het aspergeseizoen is begonnen! Pasta met asperges en ei

De lente is officieel begonnen! Ik ben niet alleen blij dat het nu warmer weer wordt maar ook dat er asperges verkrijgbaar zijn! Ik ben namelijk echt gek op asperges! Witte asperges worden vaak gegeten in combinatie met ham, ei en aspergesaus.

30 april 2015

Sandra

En dat is niet voor niets, want deze klassieke combi is echt geniaal! Om de start van het aspergeseizoen te vieren heb ik een recept bedacht op basis van deze combinatie maar dan in een iets ander jasje.

Asperge tips & tricks

Witte asperges beschouw ik echt als een exclusief ingrediënt, ze worden ook wel het witte goud genoemd. Asperges moeten zorgvuldig bereid worden anders is het zonde, je eet ze immers niet elke dag. Hierbij een aantal handige tips:
  1. De meeste witte asperges moeten nog geschild worden als je ze koopt. Snijd de houtachtige onderkant (ca 2 cm) van de asperges af. Schil ze van boven naar beneden terwijl je ze plat neerlegt en probeer geen stukje te vergeten, anders proef je deze harde schilletjes tijdens het eten.
  2. Er bestaan speciale producten die handig zijn bij het bereiden van asperges zoals: een aspergepan waarbij je ze rechtop in zijn geheel kunt koken; een aspergeschiller om ze snel en makkelijk te schillen;en een aspergetang waarmee je ze mooi kunt serveren (lees snel verder om kans te maken op z’n handige aspergetang!).
  3. Houd voor de asperges een kooktijd van ongeveer 8 tot 10 minuten aan (afhankelijk van de dikte). Zet daarna het vuur uit en laat ze nog een paar min nagaren in het water. Voeg een snufje zout en eventueel een blaadje laurier toe aan het water voor extra smaak.
maggi recept 01

Pasta met asperges, ham en ei in een romige saus

HOOFDGERECHT – 35 MINUTEN – 2 PERSONEN + 2 KIDS Ingrediënten
2 x MAGGI saus voor asperges
250 gr pasta (bv tagliatelle)
200 gr blokjes of reepjes ham
3 Lente-uitjes
800 gr witte asperges
2 a 3 gekookte eieren
Olie of boter om te bakken Bereiding
Snijd de laatste 2 cm van de asperges en schil ze goed. Snijd ze in stukken en kook ze 8 min in een pannetje met water en laat ze daarna nog 10 min in het water nagaren.
maggi pasta met asperge 01

maggi pasta met asperge 01

maggi pasta met asperge 01

maggi pasta met asperge 01

Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Verhit ondertussen een beetje olie of boter in een pan en bak de ham 3 minuutjes. Snijd de lente-ui in ringetjes en bak een minuutje mee met de ham. Bereid de aspergesaus zoals aangegeven op de verpakking.

maggi pasta met asperge 01

maggi pasta met asperge 01

maggi pasta met asperge 01

maggi pasta met asperge 01
Schep de asperges door de ham en bosui en giet de saus er bij. Serveer de pasta op een bord en schep wat van de asperges met saus er over. Snijd de eieren in partjes en verdeel ze over de pasta, smakelijk! Tip: Houd je meer van vis, probeer dan eens gerookte zalm
afsluiting