Hoe maak je een watermeloen piratenboot?

Deze piratenboot van watermeloen maakte ik voor de verjaardag van mijn neefje en was een groot succes! Hij is ideaal om een keer in de vakantie te maken met de kids of als traktatie op een feestje. En het is niet zo moeilijk als dat het lijkt, in deze blog deel ik een makkelijk stappenplan. 

Ik zag deze piratenboot een keer voorbij komen op Pinterest maar ik twijfelde of ik hem ooit ging maken want ik ben niet zo’n held in knutselen of taarten decoreren etc. Maar toen mijn neefje Vigo jarig was heb ik toch een poging gedaan, met groot succes! Het was helemaal niet zo moeilijk als dat het leek en op de verjaardag heeft iedereen er van gesmuld. En het is nog een gezonde traktatie ook!  Ik was heel trots op het resultaat en deel graag met jullie mijn stappenplan.

Wat heb je nodig voor de watermeloen piratenboot

  • 1 grote watermeloen
  • 3 lange dunne sateprikkers
  • 6 lange tapasprikkers met platte achterkant
  • Stukje dun touw (b.v. rolladetouw)
  • Afbeelding van een piratenvlag (via Google of zelf getekend) 
  • 500 gr druiven 
  • Lijm 
  • Optioneel: piraten poppetje (b.v. van Lego)
meloen-piratenboot_f

Hoe maak je de watermeloen piratenboot?

Basis: 
Leg de meloen horizontaal op een stevige ondergrond. Snijd met een scherp mes ongeveer ⅓ van de bovenkant van de meloen af. Snijd dan een rechthoek uit het midden van ca. 5 cm breed. Tip: snijd eventueel ook een heel klein stukje van de onderkant van het groot stuk meloen zodat hij stevig blijft staan.

Onderkant: 
Snijd het vruchtvlees van het onderste gedeelte van de meloen er uit en snijd dit in stukjes, dit gaat later weer terug in de meloen. Schraap de randen van de meloen aan de binnenzijde goed schoon met een lepel. Nu is het onderste gedeelte van de boot klaar.

Masten: 
Neem nu de ⅓ meloen die je van de bovenzijde hebt afgesneden. Snijd dit in 3 stukken. Snijd hier ook het vruchtvlees van en bewaar dit. Neem 1 stuk van de meloenschil en snijd dit in tweeen of drieeen, hier maak je masten van voor het schip. Prik deze stukken aan de boven en in de onderzijde aan 2 sateprikkers met de bolling in het midden. Steek de 2 sateprikkers met de stukken mast in de bodem van de boot. 

In elkaar zetten: 
Neem een sateprikker en steek deze door de voorkant van de boot (door het punt waar de meloen vast heeft gezeten aan een tak) tot door de achterkant zodat de prikker van voor tot achter door de boot loopt. Knoop een stuk touw vast aan het stukje sateprikker dat aan de voorkant uitsteekt en knoop dit vast bovenin de 2 masten en vervolgens aan het stukje wat uitsteekt van de prikker aan de achterzijde.  

Roeiriemen:
Snijd de tapasprikkers in tweeën. Prik het gedeelte met de platte achterkant van de prikker in de zijkant van de boot, 3 aan elke kant. Dit zijn de roeiriemen. 

Vullen: 
Meng de blokjes watermeloen met de druiven en vul hier de boot mee. Je kunt ook ander fruit nemen i.p.v. druiven zoals aardbeien, ananas of kiwi. Of meerdere soorten fruit mixen.

Decoratie: 
Print de piratenvlag vlag uit of teken er eentje op papier. Vouw deze om de prikkers van de masten en plak vast en/of plak ze op de masten. Zet eventueel een Lego piratenpoppetje op de mast. En klaar is je piratenboot van watermeloen! 

Tip: 
Ik heb ook geprobeerd om een soort kraaiennest te maken van een half kartonnen bekertje maar deze bleef niet goed zitten op de mast dus uiteindelijk heb ik het poppetje er gewoon los op gezet. Maar zo’n kraaiennest is natuurlijk wel een leuke toevoeging als het lukt.

Vind je dit leuk?
2 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Ayla 20 juli 2019 om 12:11

Wauw, Sandra! Wat een mooi creatie. Bedankt voor de inspiratie. Ik heb echter een vraag. Hoe lang duurt het maken? Je schrijft 'Het was helemaal niet zo moeilijk als dat het leek.' Waaruit ik opmaak dat je er minder tijd dan verwacht voor nodig had. Ik ben nieuwsgierig of ik er 1,2 of 3 uur voor nodig heb. Heb zin om deze als kinderactiviteit te gaan maken.

Sandra 20 juli 2019 om 13:10

Hi, leuk dat je ook aan de slag wil gaan. Ik ben er denk ik 1 uur tot 1,5 uur mee bezig geweest. Ik moest ook nog een beetje uitzoeken hoe en wat. Veel succes!

Happie Delivery 15 juli 2019 om 21:48

Top idee voor een kinderfeestje!