Ga naar de inhoud
Jamstengels en sandwiches voor Moederdag + inspiratie

Jamstengels en sandwiches voor Moederdag + inspiratie

Samen met Laura en Mariette maakte ik een uitgebreide moederdagbrunch met Hero Jam. En ik ben echt heel trots op het resultaat! In deze blog deel ik de recepten die tevens super snel en makkelijk te maken zijn maar waarmee moeders wel optimaal verwend worden!

6 mei 2018

Sandra Waterschoot

De receptjes die ik deel zijn dus simpel maar zien er wel heel mooi uit en zorgen gegarandeerd voor het wow effect. Ze zijn net even iets anders en hebben letterlijk een leuke en lekkere twist. Ze bewijzen dat een Moederdag ontbijt met weinig moeite toch een groot feest op tafel (of bed) kan zijn.

De toast met brie is bijvoorbeeld heel kleurrijk en heeft een zoete touch van bosvruchtenjam. En de bladerdeegstengels met jam zijn een lekkere krokante snack die je ook leuk kunt serveren in een glaasje. Beide recepten zijn gemaakt met Bosvruchtenjam van Hero.

Laura maakte heerlijke croissantpuddinkjes met blauwe bessen en abrikozenjam en feestelijke pannenkoektorentjes met aardbeien.

Zoals je kunt zien kun je jam dus niet alleen combineren in zoete recepten maar ook met hartige gerechten. En wil je de brunch helemaal compleet maken, zorg dan ook bijvoorbeeld voor scones, kaneelbroodjes, een smoothie, vers fruit, gekookte eitjes en natuurlijk een verse kop koffie of thee.

Recept bladerdeegstengels met jam

HAPJE – 20 MIN + 20 OVENTIJD – CA. 8 TOT 10 STUKS

Ingrediƫnten
1 rol vers bladerdeeg (of 8 plakjes uit de vriezer)
1 ei
1 eetlepel sesamzaadjes
Hero Bosvruchtenjam

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit, of als je plakjes uit de viezer gebruikt maak je deze aan elkaar vast tot een rechthoek. Snijd de plak aan de lange zijde in het midden door. Besmeer ƩƩn gedeelte met de bosvruchtenjam en leg de andere helft hierop. Snijd met een scherp mes dunne stroken van het bladerdeeg. Probeer niet te hard te duwen anders bestaat de kans dat je de jam er uit duwt.

Neem een stengel en houd deze aan beide uiteinden vast en draai deze een paar keer tot er een twist ontstaat. Doe dit met alle stengels. Zorg dat ze voldoende ruimte hebben op de bakplaat. Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de stengels hiermee. Bestrooi met sesam en bak ca. 20 minuten in de oven. Laat ze iets afkoelen, dan worden ze iets steviger.

Tips:
Je kunt ze ook een dag van te voren maken. Bewaar ze dan in een afgesloten trommel en warm ze eventueel een paar minuutjes op in de oven.
Probeer ook eens een andere smaak Hero jam.

Recept toast met brie en kalkoenfilet

ONTBIJT/LUNCH – 10 MIN – 4 STUKS

Ingrediƫnten
4 sneetjes toast
4 plakjes kalkoenfilet
1 stuk brie a 200 gr
Verse framboosjes
Handje rucola
Hero Bosvruchtenjam
1 eetlepel walnoten, grof gehakt

Bereiding
Toast de sneetjes brood. Besmeer ze met een laagje Bosvruchtenjam. Snijd de randjes van de brie en snijd in plakken en beleg de broodjes hier mee. Beleg met een plakje kalkoenfilet en verdeel wat rucola, walnoot en framboosjes er over.


Tip:

Voor een vega variant laat je de kalkoen achterwege.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hero.