Jamstengels en sandwiches voor Moederdag + inspiratie

Samen met Laura en Mariette maakte ik een uitgebreide moederdagbrunch met Hero Jam. En ik ben echt heel trots op het resultaat! In deze blog deel ik de recepten die tevens super snel en makkelijk te maken zijn maar waarmee moeders wel optimaal verwend worden!

De receptjes die ik deel zijn dus simpel maar zien er wel heel mooi uit en zorgen gegarandeerd voor het wow effect. Ze zijn net even iets anders en hebben letterlijk een leuke en lekkere twist. Ze bewijzen dat een Moederdag ontbijt met weinig moeite toch een groot feest op tafel (of bed) kan zijn.

De toast met brie is bijvoorbeeld heel kleurrijk en heeft een zoete touch van bosvruchtenjam. En de bladerdeegstengels met jam zijn een lekkere krokante snack die je ook leuk kunt serveren in een glaasje. Beide recepten zijn gemaakt met Bosvruchtenjam van Hero. Deze is lekker zoet en fruitig van smaak. En omdat je nog veel meer lekkers kunt maken met jam voor Moederdag heb ik samen met Laura van Laura’s Bakery en Mariette van ZoetRecepten een hele brunchtafel gemaakt vol met lekkere gerechtjes.

Laura maakte heerlijke croissantpuddinkjes met blauwe bessen en abrikozenjam en feestelijke pannenkoektorentjes met aardbeien, de recepten vind je hier op haar blog. En Mariette was creatief met muffins en maakte heerlijke trifles met yoghurt en de minder zoet Hero jam,  haar recepten zijn hier online te vinden. Bij elkaar zag het er super gezellig uit! Uiteraard hebben we na de fotoshoot alles geproefd en het was echt heerlijk! Ik gun alle moeders (en eigenlijk iedereen haha) zo’n heerlijk ontbijtje of brunch :).

Zoals je kunt zien kun je jam dus niet alleen combineren in zoete recepten maar ook met hartige gerechten. En wil je de brunch helemaal compleet maken, zorg dan ook bijvoorbeeld voor scones, kaneelbroodjes, een smoothie, vers fruit, gekookte eitjes en natuurlijk een verse kop koffie of thee. En mocht je nog meer inspiratie zoeken kijk dan ook eens op de Herojamstudio. Daar vind je inmiddels meer dan 150 recepten met jam.

Winactie: upload jouw favoriete jamrecept op de Hero Jam Studio en maak deze maand kans op een KitchenAid broodrooster. Denk bijvoorbeeld aan cakejes of ander gebak met jam of ga voor een hartig gerecht zoals salade met frambozen dressing. Er is genoeg lekkers te maken met jam! Doe dus snel mee en misschien maak jij straks in je keuken een heerlijk ontbijtje met een van deze mooie prijzen!

Recept bladerdeegstengels met jam
HAPJE - 20 MIN + 20 OVENTIJD – CA. 8 TOT 10 STUKS

Ingrediënten
1 rol vers bladerdeeg (of 8 plakjes uit de vriezer)
1 ei
1 eetlepel sesamzaadjes
Hero Bosvruchtenjam

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit, of als je plakjes uit de viezer gebruikt maak je deze aan elkaar vast tot een rechthoek. Snijd de plak aan de lange zijde in het midden door. Besmeer één gedeelte met de bosvruchtenjam en leg de andere helft hierop. Snijd met een scherp mes dunne stroken van het bladerdeeg. Probeer niet te hard te duwen anders bestaat de kans dat je de jam er uit duwt.

Neem een stengel en houd deze aan beide uiteinden vast en draai deze een paar keer tot er een twist ontstaat. Doe dit met alle stengels. Zorg dat ze voldoende ruimte hebben op de bakplaat. Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de stengels hiermee. Bestrooi met sesam en bak ca. 20 minuten in de oven. Laat ze iets afkoelen, dan worden ze iets steviger.

Tips:
Je kunt ze ook een dag van te voren maken. Bewaar ze dan in een afgesloten trommel en warm ze eventueel een paar minuutjes op in de oven.
 
Probeer ook eens een andere smaak Hero jam.

Recept toast met brie en kalkoenfilet
ONTBIJT/LUNCH - 10 MIN - 4 STUKS

Ingrediënten
4 sneetjes toast
4 plakjes kalkoenfilet
1 stuk brie a 200 gr
Verse framboosjes
Handje rucola
Hero Bosvruchtenjam
1 eetlepel walnoten, grof gehakt

Bereiding
Toast de sneetjes brood. Besmeer ze met een laagje Bosvruchtenjam. Snijd de randjes van de brie en snijd in plakken en beleg de broodjes hier mee. Beleg met een plakje kalkoenfilet en verdeel wat rucola, walnoot en framboosjes er over.

Tip:
Voor een vega variant laat je de kalkoen achterwege.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hero.


Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Gerry 10 mei 2018 om 11:40

Mmmm... Ziet er zo lekker uit en wat ik belangrijk vind: het is goed te maken door kinderen (even hulp bij de oven). Ik zie nu al uit naar de reacties....

gerri 16 mei 2018 om 11:40

ja zeker leuk met kinderen!!

Sandra 10 mei 2018 om 12:03

ja, de stengels zijn ook makkelijk te maken door kinderen (afhankelijk hoe oud). Wel opletten dat het geen kliederboel wordt haha. En ook misschien even helpen met het draaien van de stroken bladerdeeg tot een twist. Daar heb je wel 2 misschien 3 handen voor nodig.

Sandri 16 mei 2018 om 11:48

leuk dat je zelf ook lacht!

Olga 10 mei 2018 om 10:42

Ik ben zeker geen zoetekauw, dus wet niet of ik voor de jamstengels ga. Maar de toast lijkt me zalig!! Die ga ik zeker printen en duidelijk in t zicht leggen, in de hoop dat de hint opgepikt wordt 😉🤗