Kerst tiramisu brownies met rode besjes

Misschien weet je al wat je als voorgerecht of hoofdgerecht gaat serveren met Kerst. Maar heb je nog geen idee voor een toetje, nou dan heb ik de perfecte tip in deze blog!

Tiramisu is en blijft een populair dessert, ook met Kerst. De smaak van koffie en cacao gecombineerd met romige mascarpone is een echte klassieker. Alleen bij dit recept heb ik de lange vingers vervangen door een basis van chocoladebrownies. Je krijgt dus een combi van smeuïge brownies met daarop een romige laag van mascarpone en cacao. Dat klinkt fantastisch toch!

En om dit dessert een feestelijke Kerst twist te geven garneerde ik het dessert ook nog met rode besjes. Dit kleurt niet alleen mooi maar zorgt ook voor een lichtzure bite waardoor het gebak ook een frisse smaak krijgt. Omdat je met Kerst natuurlijk niet het risico wil lopen dat er iets misgaat is de Bakmix voor Brownies Choco van Dr. Oetker perfect hiervoor! Het resultaat zijn brownies die iets knapperig zijn van buiten en lekker smeuïg vanbinnen. Aan de bakmix hoef je alleen boter of margarine en water toe te voegen, dit betekent dus ook lekker weinig kerstinkopen.

brownies-met-rode-besjes

Behalve als dessert, zijn deze brownies ook lekker als gebak bij de koffie of thee of op de kerstborrel. Ik weet zeker dat je mensen gaat verrassen hiermee, en dat het zo simpel is om te maken hoeven zij natuurlijk niet te weten. Je hoeft alleen de bakmix te mixen met de boter en water (in mijn recept koffie), in de bijgevoegde vorm te doen, te bakken in de oven en vervolgens de topping er op te doen. Het is dus vrij simpel en daarom ook ideaal om samen met kids te maken. En die vinden het vast ook leuk om te helpen met versieren. Want wil je de tiramisu brownies extra feestelijk maken dan kun je deze, naast de rode besjes, ook versieren met bijvoorbeeld Dr. Oetker Zachte parels zilver of de Dr. Oetker Glamour Mix voor een extra sparkle.

Tip: kijk op Bakken.nl voor nog veel meer lekkere en feestelijke bakrecepten. Leuk om extra inspiratie op te doen voor de kerstdagen! 

Recept Kerst tiramisu brownies met rode besjes

GEBAK/NAGERECHT - 20 MINUTEN + 40 MIN OVENTIJD – 6 TOT 8 STUKS

Ingrediënten
1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
50 g boter of margarine
100 ml koffie
125 g mascarpone
125 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Cacao om te bestrooien
Paar takjes rode bessen
Decoratie (Dr. Oetker Zachte Parels Zilver of Glamour Mix van Dr. Oetker)

Benodigdheden
Mixer
(Bakvorm zit al in bij bakmix)
Optioneel: spuitzak met rond mondje

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

Mix de boter tot een romige crème. Voeg de mix Dr. Oetker Brownies Choco en de koffie toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de brownievorm.

Plaats de brownievorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies in ca. 40 minuten gaar. De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant glanzend is en de binnenkant licht vochtig. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm voordat je deze verwijdert.

Mix de mascarpone samen met de slagroom romig met de vanillesuiker. Doe het mascarpone mengsel op de brownies, dit kan met een lepel of door met een spuitzak toefjes te maken. Zeef wat cacao erover en leg wat rode besjes op de topping. Garneer met Dr. Oetker Zachte parels of Dr. Oetker Glamour Mix.

Tip: je kunt de brownies een dag van tevoren bakken en afgedekt bewaren op kamertemperatuur en vlak voor het serveren de mascarpone topping er op doen. Bewaar hem met topping in de koelkast en haal een uur voor het serveren er uit zodat hij op kamertemperatuur komt.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dr. Oetker.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

tuur 29 januari 2020 om 10:22

tuurwesten