Kokos wentelteefjes met kiwi en mango

In het weekend maakt Eric vaak een tosti, een eitje of zijn specialiteit wentelteefjes. En nu kon ik het niet laten om daar een variant op te maken, namelijk tropische kokos wentelteefjes met kiwi. Dit is echt z’n heerlijke combi. Die wil ik elk weekend wel eten (subtiele hint voor Eric), want ze zijn ook nog eens gezond.

Zespri is een van de grootste kiwi leveranciers ter wereld en staat voor duurzaam, kwaliteit en genieten. Ze hebben naast de ‘gewone’ Green kiwi ook de SunGold kiwi. Deze is zoeter van smaak, heeft goudgeel vruchtvlees en een gladde schil. Zelfs m.b.t. de voedingswaarden verschillen ze iets. Omdat de SunGold kiwi iets zoeter smaakt is hij ook ideaal voor kinderen en dé manier om kids te voorzien van een flinke shot met vitaminen.

Terwijl ik deze blog typ, denk ik "waarom eet ik niet elke dag een SunGold kiwi"? Ze zijn dus heel gezond en bovendien super lekker. En je kunt ze op ieder moment van de dag eten. Als ontbijt met muesli, in een smoothie of op lekkere kokos wentelteefjes, maar ook als tussendoortje of ’s avonds in een salade of bij de zalm.

Naast het nieuwe recept voor de kokos wentelteefjes heb ik voor als we bijvoorbeeld doordeweeks minder tijd hebben in de ochtend ook een healthy kiwi smoothie met avocado bedacht. Een ideale start van de dag. Dat deze lekkere ontbijtjes bomvol vitamientjes zitten is dus vooral te danken aan de kiwi en daar wil ik het nog even wat uitgebreider over hebben. Want, dit vitamine bommetje verdient het om in het zonnetje gezet te worden. Wist je dat je met één kiwi je dagelijkse portie vitamine C binnen krijgt en dat ze 3 x zo veel vitamine C bevatten als sinaasappels?

A kiwi a day keeps the doctor away
Naast vitaminen bevatten ze ook veel kalium (ideaal voor het sporten), foliumzuur (een belangrijk element voor en tijdens de zwangerschap) en veel vezels (voor een goede spijsvertering). Kiwi’s zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel en hebben een lage GI (glycemische index) waardoor je minder snel een honger gevoel krijgt. Je zit er dus langer vol van en je geniet van veel voordelen door alle vitamines.

Recept kokos wentelteefjes met kiwisalsa
ONTBIJT – 20 MINUTEN – 4 STUKS

Ingrediënten
4 sneetjes volkoren brood
200 ml kokosmelk
1 ei
Snuf kaneel
2 kiwi’s SunGold
150 gr mango
Kneepje honing
Geraspte kokos
Klontje boter of kokosolie om te bakken
Munt om te garneren

Bereiding

  • Klop het ei los in een diep bord.
  • Voeg de kokosmelk toe en een snuf kaneel en klop met een vork of garde door elkaar.
  • Smelt de boter of olie in een koekenpan.
  • Sop ondertussen een sneetje brood kort in het mengsel.
  • Leg de gesopte sneetjes brood in de pan en bak ca. 3 minuten aan iedere zijde tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Schil ondertussen de kiwi’s en zo nodig de mango. Snijd het fruit in kleine blokjes.
  • Leg de wentelteefjes op een bord en bestrooi met wat geraspte kokos. Schep wat van de kiwisalsa er op en drup er een kneepje honing over.
  • Garneer eventueel met wat munt en wat extra kokos.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Zespri.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

saskia k 30 juni 2017 om 09:13

Ziet er heerlijk uit!!! Ik ben dol op Kiwi

Richelle 28 juni 2017 om 17:18

Ik eet standaard altijd wentelteefje met suiker, maar dit lijkt mij het proberen waard. Ik ben dol op fruit en ga elke week weer vers fruit halen bij de groente man. Ik lus alleen geen kokos maar dan laat ik dat gewoon weg en dan ga ik het eens proberen.