Krokante basilicum aardappel wedges uit de oven + 3 dips
20 juni 2017
Sandra
In plaats van de aardappeltjes te bakken in de pan heb ik ze gepaneerd met een laagje bloem en vervolgens gebakken in de oven. Het resultaat waren super krokante aardappel wedges mét die heerlijke verse smaak van basilicum en knoflook.
Deze CêlaVíta Smaak van Verse Kruiden Basilicum aardappeltjes onderscheiden zich van andere gekruide aardappeltjes door het gebruik van olie in combinatie met verse kruiden in plaats van droge kruiden. Hierdoor smaken ze echt puur en vers. Op deze manier zet je makkelijk en snel een verse maaltijd op tafel zonder al te veel gedoe.
Je kunt deze knapperige wedges samen eten met wat groenten en een stukje vlees of vis. Maar ze zijn ook zo heerlijk om te snacken of om uit te delen op een feestje. Ze hoeven maar 20 minuten in de oven en ondertussen kun je de dips klaar maken. Mijn favo dip is die met geroosterde paprika maar Eric koos ging voor de knoflookdip.
Recept Krokante basilicum aardappel wedges + dips
BIJGERECHT/HAPJE – 10 MIN + 20 OVENTIJD – 2 tot 3 PERSONEN
Ingrediënten
1 zak CêlaVíta Smaak van Verse Kruiden Basilicum aardappeltjes
1 eetlepel zonnebloem of olijfolie
3 á 4 eetlepels bloem
Geroosterde paprika dip:
1 geroosterde paprika uit pot (uitgelekt)
100 gr roomkaas (light)
Snuf paprikapoeder
Snufje chilipoeder
Eventueel als garnering rode peper besjes
Knoflook dip:
2 eetlepels Griekse Yoghurt
2 eetlepels mayonaise
2 teentjes knoflook
Snuf peper en zout
½ theelepel mosterd
Avocado peterselie dip:
1 avocado
2 eetlepels Griekse yoghurt
Paar takjes peterselie
Snuf peper en zout
1 eetlepel citroensap
Materialen
Bakplaat met bakpapier
Keukenmachine of staafmixer
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de aardappeltjes in een grote kom en voeg de olie toe en schep er door heen. Voeg de bloem toe en schep deze er ook door heen tot er een dun laagje op iedere aardappel zit. Verdeel deze over de bakplaat met bakpapier. Schuif deze vervolgens 20 minuten in de oven. Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een extra knapperig en bruin resultaat.
Maak ondertussen de dips. Pers de knoflook uit en meng samen met de mayonaise, yoghurt, peper, zout en mosterd door elkaar in een kommetje. Je kunt deze knoflook dip ook van te voren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Zo trekken de smaken er nog beter in.
Doe de rode paprika samen met de roomkaas in een keukenmachine of blender en maal fijn. Breng op smaak met paprikapoeder en een klein snufje chilipoeder. Garneer eventueel met wat rode peper besjes.
Prak de avocado fijn met een vork of in de keukenmachine. Meng met de yoghurt en wat citroensap. Hak de peterselie fijn en voeg samen met wat peper en zout toe. Serveer de krokante aardappel wedges met de dips.
Tip: deze dips zijn ook lekker met wat brood.
Vind je dit leuk?
1 stem