Ga naar de inhoud
Lunchen met groentespreads + mijn 3 favo combi’s

Lunchen met groentespreads + mijn 3 favo combi’s

 Afgelopen jaren is mijn broodbeleg veel veranderd. Eerst at ik vaak chocopasta en hagelslag op mijn brood maar de laatste tijd ben ik meer op de hartige tour. Dit komt ook omdat ik steeds bewuster bezig ben met eten (oké, en wat volwassener ben geworden ;-)) 

18 oktober 2015

Sandra

zonnatura 02 spread
Omdat ik niet zo’n fan ben van vleeswaren op mijn boterham ben ik regelmatig op zoek naar andere alternatieven. Een plak kaas vind ik daarentegen wel lekker maar bevat vaak veel vet en zout. Daarom zijn de nieuwe Groentespreads van Zonnatura een goede en lekkere oplossing voor mij. Ze bevatten minimaal 60% groente en dat is veel meer dan in de meeste sandwichspreads. En dat proef je! Daarnaast zijn de spreads 100 % biologisch en ook geschikt voor vegetariërs, veganisten en mensen met een glutendieet. 

zonnatura 07B spread

zonnatura 03B spread
De Groentespreads zijn er in 3 smaken: tomaat, paprika en spinazie. En sinds kort zijn daar nog 2 nieuwe smaken aan toe gevoegd: pompoen en rode biet. Ik ben voorlopig dus nog lang niet uitgekeken op dit broodbeleg. Mocht je de Zonnatura Groentespreads nog niet hebben gespot in de winkel dan kun je ze vinden in het Zonnatura schap of bij de Albert Heijn bij de biologische producten. Hieronder vind je 3 van mijn favo combi’s met de Zonnatura Groentespreads . Maar naast de lunch kun je de spreads ook prima gebruiken bij de borrel op een toastje of door de pasta. 
zonnatura 06 spread
Combi 1: Smaak van de herfstSnijd de aubergine in dunne plakjes en bestrijk met wat olie. Verhit een (grill)pan en bak de aubergine ca. 5 minuten. Hak de hazelnoten grof. Besmeer het brood met de Pompoenspread. Beleg met een paar plakjes aubergine en bestrooi met de hazelnoten. Combi 2: Italian wayLaat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken. Besmeer het brood met een laag Zonnatura Paprikaspread of Tomatenspread. Beleg met de plakken mozzarella en garneer met een blaadje basilicum. Combi 3: Green powerKook een eitje in een pan met wat gaar in ca. 7 minuten. Spoel af onder de koude kraan, pel het ei en snijd in plakjes. Besmeer het brood met de Zonnatura Spinazie spread. Beleg met de plakjes gekookt ei en bestrooi met een snufje peper.  
afsluiting