Lunchtip: broodje geitenkaas met abrikoos
- 08-02-2015
- 0 reacties
- Sandra


Dit lunchgerecht is een heerlijke combinatie van alle smaken op 1 broodje. Zelf neem ik meestal een volkoren of meergranen bol maar een pistoletje of een ciabatta kan natuurlijk ook. De Maaslander geitenkaas vormt de basis van het broodje en is lekker zacht en smeuïg en toegankelijk voor iedereen.De zoute knapperige spek en de zoetzure abrikozensalsa vullen dit perfect aan. Waar wacht je nog op?

Broodje geitenkaas met spek en abrikozensalsa
75 gr gewelde abrikozen
1 limoen
Paar takjes koriander
30 ml water
2 (meergranen) broodjes
4 plakken Maaslander geitenkaas
Handje sla
4 plakken ontbijtspek of bacon
Snijd de abrikozen met een mes in kleine stukjes. Zet een klein pannetje op het vuur en pers de limoen er boven uit. Voeg het water en de stukjes abrikozen toe en verwarm op laag vuur.


Hak de koriander fijn en schep door de abrikozen. Laat de abrikozensalsa 5 min op zacht vuur staan en laat daarna afkoelen. Verhit een koekenpan en bak het spek aan beide kanten krokant en laat daarna uitlekken op een keukenpapiertje.


Snijd het brood doormidden en beleg met de plakken Maaslander geitenkaas. Verdeel de plakken krokante spek er op en leg er een handje sla bovenop. Schep wat van de abrikozensalsa er op en eet smakelijk!
