Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Makkelijk bakken met Kerst: kerstboom cupcakes

Kerst kan best stressvol zijn, je maakt vaak nieuwe dingen in de keuken en natuurlijk is er ook nog die druk dat het er feestelijk uit moet zien. Daarom deel ik deze feestmaand op mijn blog 3 foolproof bakcreaties die er spectaculair uitzien en eigenlijk niet mis kunnen gaan. In deze blog trap ik af met de kerstboom cupcakes.

Bakken vind ik zelf een stuk spannender dan koken. Er kan van alles misgaan en zodra het in de oven staat kun je er weinig meer aan doen. Soms is het gebak te weinig gerezen, nog niet gaar of iets vlak van smaak. Ik vind het leuk om dan te gaan experimenteren met verhoudingen en temperaturen.

Maar met Kerst heb je waarschijnlijk geen zin en tijd om uren te experimenteren met de kans op mislukken dus is een bakmix van Dr. Oetker ideaal. Zo ben je met de Basismix voor Cupcakes verzekerd van lekkere en luchtige gebakjes en maak je met de Mix voor Botercrème een super luchtige en smaakvolle topping. En daarna draait alles om de decoratie, want met een paar leuke strooisels en decoraties maak je een echt meesterwerk van je cupcake, taart of cake.

Deze kerstboom cupcakes zijn super leuk om te serveren bij de koffie of thee maar ook bij de kerstbrunch. De groene kleur van de topping krijg je door gele en blauwe kleurstoffen te mengen met de Mix voor botercrème. Het is even wennen zo’n groen kleurtje maar perfect voor Kerst! Binnenkort deel ik nog 2 lekkere bakrecepten die super easy zijn om te maken maar er spectaculair uit zien. En ben je ondertussen benieuwd naar nog meer leuke en lekkere bakinspiratie, neem dan een kijkje op bakken.nl.

Tip: van 6 t/16 december kun je één van de 500 sets winnen van Dr. Oetker met hierin herbruikbare kerstfiguren voor op je taart of gebak. Of ga naar bakken.nl om de figuren te downloaden, printen en knippen.

Recept kerstboom cupcakes

GEBAK - 25 MIN + 22 MIN OVENTIJD + AFKOELEN – 12 STUKS

Ingredienten
1 x Dr. Oetker basismix voor Cupcakes naturel
2 eieren
100 gr boter of margarine
100 ml melk

Topping:
1 x Dr. Oetker Mix voor botercrème
125 ml melk
100 gr boter
Gele en blauwe kleurstoffen
Dr. Oetker Zilveren zachte parels
Gele M&M’s of Jellybeans

Benodigdheden:
Spuitzak
Muffinvormpjes
Mixer

Bereiding
Bereid de cupcakes volgens de verpakking en laat ze daarna afkoelen op een rooster. Mix ondertussen de mix voor botercrème met de kleurstoffen, melk en boter door elkaar. Voeg beetje bij beetje de kleuren toe om een mooie kleur groen te krijgen. Doe de botercrème in een spuitzak met kartelspuitmondje en maak mooie hoge toeven op de cupcakes.

Bestrooi met wat zilveren parels en doe een gele M&M of Jellybean bovenop de kerstboom cupcakes.

Bewaar de cupcakes afgesloten. Wil je ze een dag van te voren maken, bewaar ze dan in de koelkast i.v.m. de botercrème en haal ze een paar uur voor het serveren eruit zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dr. Oetker.

Reacties

Laat je reactie achter

Chantal van der Aa 18 december 2019 om 07:41

Hi! De boter die je gebruikt is dat roomboter?

Beantwoorden
Sandra 19 december 2019 om 11:05

Ja, en boter is hetzelfde roomboter dus maakt niet uit :)

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99