Ga naar de inhoud
Midden Oosterse kip met amandelroomsaus

Midden Oosterse kip met amandelroomsaus

 Sinds ik de Midden Oosterse keuken ontdekt heb kan ik er geen genoeg van krijgen. Vooral niet van ingrediënten zoals gedroogd fruit en kruiden zoals ras el hanout gecombineerd met vlees en bulgur of couscous bijvoorbeeld. En daarbij lekker wat brood met hummus of labne om in te dippen.

17 september 2015

Sandra

 

maggi recept5

maggi recept5

maggi recept5

Om toch redelijk dicht bij huis blijven en zonder gebruik te maken van allerlei exotische ingrediënten en kruiden heb ik een heerlijke maaltijd bedacht van aardappels, groente en vlees met een Midden Oosterse touch. Zo heb ik de kip gebakken in kaneel en geserveerd met een Maggi roomsaus met amandelen. Zo krijg je ook de wat minder experimentele eters aan tafel 😉

Midden Oosterse kip met amandelroomsaus

HOOFDGERECHT – 20 MIN + 25 OVENTIJD – 2 VOLWASSENEN EN 2 KINDEREN Ingrediënten
1 aubergine, in blokjes gesneden
400 gr kikkererwten, uitgelekt
Scheutje olijfolie
peper en zout
Snuf milde paprikapoeder
Snuf komijnpoeder
1 zakje MAGGI aardappelpuree naturel
6 kipdrumsticks
1 theelepel kaneel
1 zakje Maggi roomsaus
30 gr geschaafde amandelen, licht geroosterd
Bosje verse koriander Materialen
Bakplaat met bakpapier Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de aubergine en kikkererwten in een kom. Voeg een scheutje olijfolie, snuf peper, zout, komijnpoeder en paprikapoeder toe en schep alles goed door elkaar. Verspreid de aubergine en kikkererwten over een bakplaat met bakpapier en zet ongeveer 20 a 25 min in de oven. 
midden oosten 01

midden oosten 01

midden oosten 01

Doe ondertussen de kip drumsticks in een kom. Voeg een scheutje olijfolie toe en een snuf kaneel en toe en schep door elkaar zodat het vlees goed bedekt is. Verhit een (braad)pan en bak de kip op hoog vuur rondom aan. Bak ze daarna op een lagere temperatuur in ongeveer 25 – 30 min gaar. Tip: je kunt ze als je een grote oven hebt ook 30 min in de oven leggen.

midden oosten 01

midden oosten 01

midden oosten 01
 Hak terwijl de groente en de kip bereid worden 2/3 van de amandelen fijn. Bereid de roomsaus zoals aangegeven op de verpakking. Roer de fijngehakte amandelen er door. Bereid ook de aardappelpuree volgens de verpakking. Serveer de aardappelpuree met de geroosterde aubergine en kikkererwten en bestrooi met wat verse koriander. Leg de kippen drumsticks er naast en schep wat van de amandel-roomsaus er over en garneer met wat geschaafde amandelen. 
afsluiting