Midden Oosterse kip met amandelroomsaus
- 17-09-2015
- 1 reactie
- Sandra
Sinds ik de Midden Oosterse keuken ontdekt heb kan ik er geen genoeg van krijgen. Vooral niet van ingrediënten zoals gedroogd fruit en kruiden zoals ras el hanout gecombineerd met vlees en bulgur of couscous bijvoorbeeld. En daarbij lekker wat brood met hummus of labne om in te dippen.

Om toch redelijk dicht bij huis blijven en zonder gebruik te maken van allerlei exotische ingrediënten en kruiden heb ik een heerlijke maaltijd bedacht van aardappels, groente en vlees met een Midden Oosterse touch. Zo heb ik de kip gebakken in kaneel en geserveerd met een Maggi roomsaus met amandelen. Zo krijg je ook de wat minder experimentele eters aan tafel ;)
Midden Oosterse kip met amandelroomsaus
HOOFDGERECHT – 20 MIN + 25 OVENTIJD – 2 VOLWASSENEN EN 2 KINDEREN
Ingrediënten
1 aubergine, in blokjes gesneden
400 gr kikkererwten, uitgelekt
Scheutje olijfolie
peper en zout
Snuf milde paprikapoeder
Snuf komijnpoeder
1 zakje MAGGI aardappelpuree naturel
6 kipdrumsticks
1 theelepel kaneel
1 zakje Maggi roomsaus
30 gr geschaafde amandelen, licht geroosterd
Bosje verse koriander
1 aubergine, in blokjes gesneden
400 gr kikkererwten, uitgelekt
Scheutje olijfolie
peper en zout
Snuf milde paprikapoeder
Snuf komijnpoeder
1 zakje MAGGI aardappelpuree naturel
6 kipdrumsticks
1 theelepel kaneel
1 zakje Maggi roomsaus
30 gr geschaafde amandelen, licht geroosterd
Bosje verse koriander
Materialen
Bakplaat met bakpapier
Bakplaat met bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de aubergine en kikkererwten in een kom. Voeg een scheutje olijfolie, snuf peper, zout, komijnpoeder en paprikapoeder toe en schep alles goed door elkaar. Verspreid de aubergine en kikkererwten over een bakplaat met bakpapier en zet ongeveer 20 a 25 min in de oven.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de aubergine en kikkererwten in een kom. Voeg een scheutje olijfolie, snuf peper, zout, komijnpoeder en paprikapoeder toe en schep alles goed door elkaar. Verspreid de aubergine en kikkererwten over een bakplaat met bakpapier en zet ongeveer 20 a 25 min in de oven.


Doe ondertussen de kip drumsticks in een kom. Voeg een scheutje olijfolie toe en een snuf kaneel en toe en schep door elkaar zodat het vlees goed bedekt is. Verhit een (braad)pan en bak de kip op hoog vuur rondom aan. Bak ze daarna op een lagere temperatuur in ongeveer 25 - 30 min gaar. Tip: je kunt ze als je een grote oven hebt ook 30 min in de oven leggen.


Hak terwijl de groente en de kip bereid worden 2/3 van de amandelen fijn. Bereid de roomsaus zoals aangegeven op de verpakking. Roer de fijngehakte amandelen er door. Bereid ook de aardappelpuree volgens de verpakking. Serveer de aardappelpuree met de geroosterde aubergine en kikkererwten en bestrooi met wat verse koriander. Leg de kippen drumsticks er naast en schep wat van de amandel-roomsaus er over en garneer met wat geschaafde amandelen.

Beste mensen, Ik heb erg genoten van verschillende recepten van jullie site. Maar nu schetst mijn verbazing dat jullie met pakjes van maggie koken. Wat jammer! Ik ben reeds 2 jaar gestopt met dat soort pakjes vanwege alle e-nummers en zouten enz. Daarnaast is het gebruik van dit soort gedroogde rommel naar mijn inziens niet bedoeld voor mensen die de tijd nemen om te genieten van hun culinaire hobby. Erg jammer, want sites die met dit soort halffabrikaten koken verwijder ik uit mn favorietenlijst. Ik heb ook geen zin elk recept te moeten scannen op 'pakjes' zoals bij smulweb. Kortom zonde... Met vriendelijke groet, Marco Jansen