3 hartige Bugles vultips + recepten

 
Ik houd wel van een chipje en een dipje. Daarom ging ik aan de slag om drie lekkere mengsels te bedenken en te maken voor een gezellig borrelavondje of feestje. En welke chips kun je beter gebruiken om te dippen en te vullen dan Bugles? Deze zijn door hun open ronde vorm perfect hiervoor!
 
De 3 vultips die ik bedacht voor de Bugles chips zijn heel makkelijk om te maken en kosten amper tijd of moeite. Zo zet jij dus binnen no time iets origineels op tafel tijdens een feestje of gezellige borrel. Wedden dat je gasten dat kunnen waarderen!
 
bugles 01
Ik maakte 3 verschillende vultips: een fris mengsel met limoen, een zoute mix met feta en een romige met kaas en ui. Voor ieder wat wils. Zelf had ik een lichte voorkeur voor die met limoen en Eric zijn favoriet was die met feta. Maar ze zijn alle 3 zeker de moeite waard om te proberen. Zoek je nog meer lekkere vultips (wat dacht je van karamelsaus of wasabi), kijk dan eens op Bugles.nl .
 
bugles 3dips

Cream & Onion

Ingrediënten
100 gr roomkaas
1 rode ui
125 ml zure room
1 teentje knoflook
1/2 bosui
scheutje olie of boter
kneepje honing
Zak Bugles
 
bugles 10

bugles 10

bugles 10

Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie of boter in een pan en fruit de ui en de knoflook 3 minuutjes aan. Voeg een kneepje honing toe en laat de ui 10 minuten stoven. Roer de zure room en de roomkaas door elkaar. Laat de ui iets afkoelen en schep dan door het roommengsel (bewaar een paar stukjes voor de garnering). Hak de bosui in dunne ringetjes en schep de helft door het mengsel en gebruik de andere helft samen met de overgebleven rode ui voor de garnering. Bewaar de dip in de koelkast.

 

Paprika feta

Ingrediënten
2 rode gegrilde paprika's uit pot
150 gr feta
½ eetlepel citroensap
snufje ral el hanout kruiden (eventueel te vervangen door paprikapoeder en komijn)
Zak Bugles
 
bugles 10

bugles 10

bugles 10
Bereiding
Laat de paprika's uitlekken en snijd in stukjes. Doe de feta samen met de paprika (bewaar een paar stukjes voor de garnering) in een keukenmachine en maal samen met de ral el hanout kruiden en citroensap door elkaar. Garneer de dip met wat stukjes paprika en een snufje ras el hanout. Bewaar de dip in de koelkast.
 

Frisse limoen

Ingrediënten
170 gr griekse yoghurt
1 limoen
verse koriander
peper en zout
Zak Bugles
 
bugles 10

bugles 10

bugles 10
Bereiding
Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit en gebruik 1 eetlepel sap om door de yoghurt te scheppen. Meng ook de rasp door de yoghurt. Breng de frisse dip op smaak met een snufje peper en zout. Hak een paar takjes koriander fijn en schep deze door de yoghurt en garneer de dip ook hiermee. Bewaar de dip in de koelkast.
 
afsluiting
Vind je dit leuk?
4 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel