Ga naar de inhoud
Sesam Thai burger met komkommer en mango

Sesam Thai burger met komkommer en mango

Het festivalseizoen is volop in gang. En ik vind het leuk dat er elk jaar steeds meer (food) evenementen bij komen. Nu heeft Hellmann’s mij uitgenodigd om de ultieme festivalburger te bedenken en te maken. En hij is me toch lekker geworden, lees snel verder!

24 juni 2016

Sandra

Goeie muziek, toffe foodtrucks, lekkere hapjes en drankjes en chillen. Dat zijn de ingrediënten van een geslaagd (food)festival. Een van mijn favoriete gerechten om er te eten zijn burgers. Groot, klein, vega of niet, dat maakt mij niet uit. Zolang ze maar lekker sappig zijn en knapperige groenten en een romige saus bevatten. Zoals deze op de foto van Rrrollend Eindhoven.

Om ook thuis het ultieme festivalgevoel te beleven maakte een heerlijke sesam Thai burger met alle ingrediënten voor een volwaardige festival burger. Een zelfgemaakte juicy hamburger van rundergehakt met kruiden en sesamzaadjes op een gegrild pitabroodje. Belegd met komkommer die zorgt voor een knapperige bite. De stukjes mango creëren een zoete touch en de rode peper juist een pittige. 

Om de burger compleet te maken een heerlijke frisse limoensaus gemaakt met Hellmann’s. Deze is romig en toch fris van smaak, ideaal voor op je burger. Deze sesam Thai burger is een echte smaakexplosie in je mond! Alleen nog een lekker zonnetje en chill muziekje er bij en je festivalgevoel is compleet 🙂

Het enige lastige aan een burger is om hem netjes op te eten. Zelfs met mes en vork is het soms een hele uitdaging, ik spreek uit ervaring. Maar ook daar heb ik iets op bedacht. Ik maakte een soort zakje van bakpapier zodat je hem vast kunt houden of uit kunt delen zonder dat er saus of andere topping langs je vingers druipt. Even vouwen, paar nietjes er in en klaar! Zie hierboven de instructies.

Recept Sesam Thai burger

HOOFDGERECHT – 3 STUKS

Ingrediënten
Hamburger:
300 gr rundergehakt
½ ei
2 eetlepels paneermeel
Snuf gemalen korianderzaad
Peper en zout
1 eetlepel sesamzaadjes

3 pitabroodjes
1 komkommer
1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd
75 gr mango
1 rode peper
1 bosuitje
Handje ijsbergsla
1 limoen
3 eetlepels Hellmann’s

Bereiding
Rasp de limoen en meng met Hellmann’s tot een romige saus. Meng alle ingrediënten voor de hamburger door elkaar in een kom en kneed er 3 mooie burgers van. Verhit een beetje olie of boter in een (grill)pan en bak de burgers in een minuut of 6 tot 8 gaar. Op de BBQ kan natuurlijk ook. Grill de pitabroodjes of bak ze af in de oven en snijd ze open.

Snijd de komkommer in linten met een mandoline of kaasschaaf. Snijd de rode peper en bosui in ringetjes en de mango in blokjes. Beleg het onderste gedeelte van de pitabroodjes met een beetje sla. Leg hierop de gebakken burger met een of twee komkommer slierten. Schep wat van de limoensaus er op. Verdeel wat blokjes mango, rode peper (naar smaak) en bosui er over. Bestrooi als laatste met wat geroosterde sesamzaadjes. Serveer de burger in je zelfgemaakte papieren zakje en je kunt er zo een hap uit nemen.

Dit is een gesponsord artikel