Sesam Thai burger met komkommer en mango

Het festivalseizoen is volop in gang. En ik vind het leuk dat er elk jaar steeds meer (food) evenementen bij komen. Nu heeft Hellmann’s mij uitgenodigd om de ultieme festivalburger te bedenken en te maken. En hij is me toch lekker geworden, lees snel verder!

Goeie muziek, toffe foodtrucks, lekkere hapjes en drankjes en chillen. Dat zijn de ingrediënten van een geslaagd (food)festival. Een van mijn favoriete gerechten om er te eten zijn burgers. Groot, klein, vega of niet, dat maakt mij niet uit. Zolang ze maar lekker sappig zijn en knapperige groenten en een romige saus bevatten. Zoals deze op de foto van Rrrollend Eindhoven.

Om ook thuis het ultieme festivalgevoel te beleven maakte een heerlijke sesam Thai burger met alle ingrediënten voor een volwaardige festival burger. Een zelfgemaakte juicy hamburger van rundergehakt met kruiden en sesamzaadjes op een gegrild pitabroodje. Belegd met komkommer die zorgt voor een knapperige bite. De stukjes mango creëren een zoete touch en de rode peper juist een pittige. 

Om de burger compleet te maken een heerlijke frisse limoensaus gemaakt met Hellmann’s. Deze is romig en toch fris van smaak, ideaal voor op je burger. Deze sesam Thai burger is een echte smaakexplosie in je mond! Alleen nog een lekker zonnetje en chill muziekje er bij en je festivalgevoel is compleet :)

Het enige lastige aan een burger is om hem netjes op te eten. Zelfs met mes en vork is het soms een hele uitdaging, ik spreek uit ervaring. Maar ook daar heb ik iets op bedacht. Ik maakte een soort zakje van bakpapier zodat je hem vast kunt houden of uit kunt delen zonder dat er saus of andere topping langs je vingers druipt. Even vouwen, paar nietjes er in en klaar! Zie hierboven de instructies.

Recept Sesam Thai burger

HOOFDGERECHT – 3 STUKS

Ingrediënten
Hamburger:
300 gr rundergehakt
½ ei
2 eetlepels paneermeel
Snuf gemalen korianderzaad
Peper en zout
1 eetlepel sesamzaadjes

3 pitabroodjes
1 komkommer
1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd
75 gr mango
1 rode peper
1 bosuitje
Handje ijsbergsla
1 limoen
3 eetlepels Hellmann’s

Bereiding
Rasp de limoen en meng met Hellmann’s tot een romige saus. Meng alle ingrediënten voor de hamburger door elkaar in een kom en kneed er 3 mooie burgers van. Verhit een beetje olie of boter in een (grill)pan en bak de burgers in een minuut of 6 tot 8 gaar. Op de BBQ kan natuurlijk ook. Grill de pitabroodjes of bak ze af in de oven en snijd ze open.

Snijd de komkommer in linten met een mandoline of kaasschaaf. Snijd de rode peper en bosui in ringetjes en de mango in blokjes. Beleg het onderste gedeelte van de pitabroodjes met een beetje sla. Leg hierop de gebakken burger met een of twee komkommer slierten. Schep wat van de limoensaus er op. Verdeel wat blokjes mango, rode peper (naar smaak) en bosui er over. Bestrooi als laatste met wat geroosterde sesamzaadjes. Serveer de burger in je zelfgemaakte papieren zakje en je kunt er zo een hap uit nemen.

Dit is een gesponsord artikel

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Stevie B 4 juli 2016 om 08:36

Okay, de lekkerste hamburger maak je op de bbq. Om te beginnen mix ik door de gehakt, de gebruikelijke broodkruimels en ei verse kruiden uit de tuin: peterselie en rozemarijn. Een beetje paprikapoeder en peper toevoegen. De hamburgers kunnen gedraaid worden. Ondertussen fruit ik een ui in de olijfolie, maak ik een krop sla schoon, snij ik een avocado en een vleestomaat (liefst biologisch!!!) in schijfjes. Als de kooltjes van de bbq goed van temperatuur zijn, gaan de burgers erop. Let op: kooltjes aan de ene kant, burgers aan de andere kant (vlees dus niet rechtstreeks verhitten!!!) en deksel met open gaatjes op de bbq. Burgers een paar keer omdraaien en 'voelen' wanneer ze eraf moeten. Ik hou persoonlijk van rood vlees, maar smaken verschillen. Voor de broodjes gebruik ik meestal sesamkadetjes. Die snij ik open, bestrijk ze met olijfolie en leg ze omgedraaid op de bbq. Die moeten eraf als ze licht geroosterd zijn. Nu kan de burger gemaakt worden, inclusief slablaadje, gefruite uitjes, een schijfje tomaat en avocado. Een beetje Parmezaanse kaas erover en de hamburger is ready tot eat!

mieko 1 juli 2016 om 19:14

Lijkt me heerlijk.ga hem gauw maken

Carla 1 juli 2016 om 10:26

Ik houd niet zo van burgers maar mijn kinderen zijn er dol op. Dan maak ik ze met een hamburger van rundervlees, sla, komkommer en een beetje Hellmanns zou er heerlijk bij smaken.

Marlies 30 juni 2016 om 15:24

Mijn favo burger is een Mexicaanse met sla, een grote sappige burger, plakje tomaat, gesmolten cheddar kaas, verkruimelde tortilla chips en veel homemade guacamole. Een flinke dot romige Hellmann's zal hierbij heerlijk smaken!

Roelfina 29 juni 2016 om 21:57

Mijn favoriete burger op een festival is vooral makkelijk uit de hand te eten. Veel burger zijn zo groot dat je ze met moeite kan eten en daar heb je op een festival natuurlijk geen zin in om daar moeilijk mee te doen. Wat smaken betreft kan een goede burger wat mij betreft niet zonder gesmolten kaas, krokante bacon, knisperende sla en een lekkere saus, liefst met een beetje pit. Op mijn blog het recept van mijn favoriete burger waarbij de mayonaise natuurlijk van Hellmann’s kan zijn! http://foodblog.roelfina.net/hoofdgerechten/hamburger-heerlijke-comfortfood/

Peter van Vlissingen 29 juni 2016 om 19:52

Mijn favoriete burger is met een zacht broodje met een burger van rundergehakt, een plak cheddar kaas, tomaat en augurken. Vrij standaard maar wel lekker.

Arlette 26 juni 2016 om 12:23

Ziet er heerlijk uit! Die papieren zak is een top idee. ga er gelijk mee na de slag