Croissantkrans met bosbessen jam

Vandaag geef ik een leuk ideetje waar je tijdens de paasbrunch of lunch met z’n allen van kunt genieten. En wat daarnaast ook nog eens super mooi is om te presenteren, namelijk een croissantkrans met bosbessenjam. En wat helemaal mooi is dat je maar 4 ingrediënten nodig hebt.

Ik kwam op het idee bij het zien van een zelfde soort krans op Pinterest maar dan met een andere vulling. Maar voor Pasen leek het me leuk om een frisse en kleurrijke variant te maken met bosbessen jam van Hero. Deze is lekker fruitig van smaak en bevat geen onnodige toevoegingen. Probeer ook eens de andere smaken zoals aardbei, framboos of ananas en neem een kijkje op Hero Jam Studio voor nog meer lekkere ideeën van andere foodbloggers.

hero-croissant-krans

In eerste instantie dacht ik dat zo’n krans heel ingewikkeld was om te maken. Maar dat is gelukkig helemaal niet zo. Binnen 15 minuten lag die van mij in de oven. Dek dan ondertussen de paastafel met gezellige bordjes, servetjes, verse jus, broodjes en natuurlijk paaseieren. En dan gezellig smullen, want de croissantkrans is het allerlekkerste als ie nog iets warm is.

Tips:
Leg wat eieren in het midden van de krans om een extra gezellige paassfeer te creëren.

Het lekkerste is om de krans zo vanuit de oven op tafel te serveren. Maar wil je hem al van te voren maken dek hem dan goed af met aluminiumfolie en warm hem nog een paar minuutjes op in de oven.

Recept croissantkrans met bosbessen jam

LUNCH – 15 MIN + 15 OVENTIJD – 4 PERSONEN

Ingrediënten
Hero Original bosbessen jam

1 blik super croissants of extra large (koeling)
1 eetlepel geschaafde amandelen
1 ei

Materialen
Kwastje
Bakplaat met bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Haal het croissantdeeg uit het blik. Rol de deegrol uit en druk de geperforeerde schuine naden heel goed dicht zodat er 1 stuk deeg ontstaat.

Besmeer deze met een laagje bosbessenjam. Rol vervolgens op via de lange zijde. Snijd de rol dan doormidden over de lengte en klap hem open met de snijkant naar boven. Vlecht dan de 2 halve deeg slierten door elkaar.

Besmeer deze met een laagje bosbessenjam. Rol vervolgens op via de lange zijde. Snijd de rol dan doormidden over de lengte en klap hem open met de snijkant naar boven. Vlecht dan de 2 halve deeg slierten door elkaar.

Draai deze dan in een rondje en maak de uiteindes goed vast aan elkaar. Kluts het eitje en bestrijk de bovenzijde van de krans hiermee. Bestrooi met wat amandelschaafsel en zet 15 minuten in de oven tot de krans mooi goudbruin is en smullen maar!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hero.

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Desiree Berns 11 april 2017 om 21:06

Kun je ook de dag van te voren al de croissantrol maken en dan pas de volgende dag in de oven afbakken?

Beantwoorden
Marianne van Dullink 16 april 2017 om 17:58

Ik heb hem een dag van te voren gemaakt en 15 minuten in de oven en op 1ste paasdag nog 5 minuten voor het opwarmen maar koud is hij ook erg lekker.

Elza 21 april 2019 om 19:23

Vanmorgen gemaakt voor paasontbijt...was geslaagd en smaakte erg lekker. Naast de jamvariant ook 1 met pasta gemaakt. Alles tot op de kruimel op 😉.

Beantwoorden

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.