Party cocktail: 3 x mojito recept

Een van de meest populaire cocktails is de mojito. En tevens ook een van mijn favorieten. Hij komt oorspronkelijk uit Cuba en is lekker fris van smaak en vrij makkelijk zelf te maken.

Deze keer deel ik het basisrecept voor deze mojito cocktail en 2 lekkere varianten hierop én de winnaar van de Insiders actie van Teisseire. Want ook mijn insiders hebben heel veel lekkere en verschillende drankjes gemaakt met deze fruitige siropen. Ze gingen aan de slag met de smaken Aardbei & Framboos en Vlierbloesem.

Na een uitgebreide en zelfs geblinddoekte smaaktest waarbij er volop werd geproefd was het tijd om een drankje te maken en deze zo mooi mogelijk te fotograferen. Want de winnaar met het leukste drankje én de mooiste foto wint een Polaroid Mobile Zip Printer. En die winnaar is geworden: Remke Vet van Fitfoodstyle! Gefeliciteerd! Zij maakte deze onderstaande virgin mojito en combineerde Teisseire Aardbei & Framboos met rozemarijn en citroen wat ik een hele verrassende combinatie vind. Ook de foto’s zijn heel clean en fris en ik krijg er meteen dorst van :)

En dan is het nu tijd voor mijn mojito’s! Want er moet geproost worden op deze winnaar :). De basis van een mojito bestaat uit limoen, munt, rietsuiker, rum en bruiswater. Maar hoe maak je nu de allerlekkerste mojito? Ik geef je een aantal handige tips. En daarnaast heb ik ook nog een strawberry mojito en een mango mojito gemaakt, die tevens ook nog eens verantwoord zijn want in plaats van suiker te gebruiken deed ik er een scheutje Teisseire 0% in. Deze siroop bevat geen suiker en heeft een hele natuurlijke en fruitige smaak en geeft een lekkere smaak aan de mojito of een ander drankje.

Tips voor het maken van een mojito:

  • Geen muddler in huis gebruik dan het uiteinde van een houten lepel. Hiermee kun je de limoenen iets stampen en door het glas roeren.
  • Serveer de mojito extra feestelijk met een limoenschijfje op de rand en/of een plukje munt in het glad.
  • Gebruik witte rum, en bij voorkeur het liefst uit Cuba zoals Bacardi of van Havanna club.
  • Voor een alcoholvrije mojito, ook wel virgin mojito genoemd, laat je de rum achterwege.
  • In plaats van rietsuiker kun je ook suikersiroop gebruiken. Gebruik dan ca 15 ml per mojito.
  • Shake of stir? Of te wel schudden of roeren. In sommige cocktailrecepten wordt de mojito namelijk geschud in een shaker. Dat kan natuurlijk ook maar ik vind het mooier om hem te roeren en ik heb geen shaker in huis :)
  • Kijk ook eens op Cocktailicious voor nog meer tips voor het maken van de mojito en andere cokctails

Basisrecept mojito
DRANKJE – 5 MINUTEN – 1 GLAS

Ingrediënten
1 limoen (ca. 25 ml limoensap)
5 blaadjes verse munt
2 theelepels of barlepels rietsuiker
40 ml rum
Bruiswater
Ijsklontjes

Materialen
Glas
Rietje
Muddler of houten lepel

Bereiding
Halveer de limoen en snijd de ene helft in partjes en pers de andere helft uit. Doe de limoenpartjes met de suiker in een glas en stamp deze aan met een muddler of achterkant van een houten lepel. Hierdoor komen de smaken en sappen van de limoen vrij. Voeg de rum en de rest van het limoensap toe en roer nogmaals goed door. Je wil namelijk niet dat er een laagje suiker op de bodem blijft liggen. Voeg dan de muntblaadjes en ijs toe en roer nogmaals door. Top het glas dan af met bruiswater en steek er een rietje en eventueel nog wat munt in.

Recept strawberry mojito
DRANKJE – 5 MINUTEN – 1 GLAS

Ingrediënten
1 limoen (ca. 25 ml limoensap)
5 blaadjes verse munt
2 theelepels of barlepels rietsuiker
Scheutje Teisseire Aardbei & Framboos
4 aardbeien
40 ml rum
Bruiswater
Ijsklontjes
Optioneel: rietsuiker

Materialen
Glas
Rietje
Muddler of houten lepel

Bereiding
Bereid deze strawberry mojito hetzelfde als de basis mojito, laat eventueel de rietsuiker achterwege voor een suikervrije mojito. Voeg de aardbeien toe tegelijk met de limoenpartjes en muddle deze een beetje fijn. Voeg het scheutje Teisseire Aardbei & Framboos toe samen met de rum en limoensap. Doe er op het laatst nog een paar extra hele stukjes aardbei in of serveer een aardbeitje op de rand van het glas.

Recept mango mojito
DRANKJE – 5 MINUTEN – 1 GLAS

Ingrediënten
1 limoen (ca. 25 ml limoensap)
5 blaadjes verse munt
2 theelepels of barlepels rietsuiker
Scheutje Teisseire Vlierbloesem
2 eetlepels mango in stukjes
40 ml rum
Bruiswater
Ijsklontjes
Optioneel: rietsuiker

Materialen
Glas
Rietje
Muddler of houten lepel

Bereiding
Bereid deze strawberry mojito hetzelfde als de basis mojito, laat eventueel de rietsuiker achterwege voor een suikervrije mojito. Voeg de mango toe tegelijk met de limoenpartjes en muddle deze een beetje fijn. Voeg het scheutje Teisseire Vlierbloesem toe samen met de rum en limoensap. Doe er op het laatst nog een paar extra hele stukjes mango.  

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Teisseire.

Vind je dit leuk?
4 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel