Party cocktail: tropische vlierbloesem sangria

Ik heb hele goede herinneringen aan sangria. Vooral aan de vakantie naar Gran Canaria en Mallorca. Toen zijn er flink wat liters doorheen gegaan van deze fruitige Spaanse wijn.

Ik heb het hierbij over de klassieke sangria gemaakt van rode wijn. Maar als ik normaal een glaasje wijn drink vind ik witte veel lekkerder dan rode. Dus ik dacht waarom geen sangria maken van witte wijn! En dat is super goed gelukt! Ik gaf er nog een tropische twist aan met verse ananas voor een extra zomers gevoel. En ik voegde een scheut Teisseire 0% Vlierbloesem siroop toe. Hierdoor krijgt je drankje meteen een frisse en tikje zoete smaak maar geen extra suikers.

We gaan deze zomer helaas niet meer op vakantie, daarom probeer ik extra te genieten van de momenten thuis. Bijvoorbeeld op zaterdagmiddag als alle huishoudelijke klusjes zijn gedaan, dan ga ik met Eric en onze hond Payo genieten in onze tuin die in volle bloei staat. Een lekker hapje en drankje mag dan niet ontbreken. En tadaa: daar komt die vlierbloesem sangria tevoorschijn! Zo waan ik me toch nog even op vakantie in mijn eigen tuin.

En dat je met de siropen van Teisseire nog veel meer lekkere cocktails en drankjes kunt maken bewijzen mijn Insiders! Zij hebben inmiddels een pakket ontvangen met de verschillende smaken siropen en zijn thuis lekker aan de slag gegaan. Er zitten hele leuke en verrassende combinaties tussen. En ook de foto’s zijn super mooi geworden, ik krijg er spontaan dorst van. Maar er valt dan ook wat te winnen: degene met de mooiste foto ontvangt een Polaroid Mobile Zip Printer. Dus zet hem op! In de volgende update wordt de bekend gemaakt.

Hierbij een aantal van de reacties en creaties van mijn Insiders:

Cindy Bolleman-Puijenbroek combineerde de vlierbloesem siroop met champagne brut, mint, citroenmelisse en schijfjes citroen.

Kimberly Stuiver heeft ook het pakketje met de siropen ontvangen gaat beide smaken uitgebreid testen.

Leontien van der Veen maakte een zomers drankje met Teisseire aardbei/framboos limonade siroop en verse framboos en aardbei uit eigen tuin (nou ja, die van haar moeder).

Nanette Bakkeren-van de Coterlet houd niet zo van selfies maar maakte gelukkig een uitzondering voor deze actie en heeft zin om aan de slag te gaan met de siropen.

Remke Vet maakte deze Virgin Mojito, haar eerste creatie met de vlierbloesem siroop van Teisseire... en het doet haar heel erg denken aan mijn favoriete party drink!

Elly Bo deelde deze foto vanuit een zonnig Frankrijk. Binnenkort volgt er een verfrissend zomers drankje.

Recept tropische vlierbloesem sangria
CA. 1 LITER

Ingrediënten
Scheut Teisseire vlierbloesem siroop
Scheut rum (bijvoorbeeld Bacardi)
750 ml droge maar fruitige witte wijn
250 ml bruiswater
75 gr ananas
1 nectarine
Handje frambozen
1 limoen
Ijsblokjes

Materialen
Rietjes
Karaf of kan

Bereiding
Doe de wijn in het karaf of een grote kan. Voeg de rum en Teissere toe (naar smaak). Snijd de ananas en de nectarine in blokjes en voeg toe aan de drank. Snijd de limoen in schijfjes en voeg ook toe. Roer alles goed door. Doe dan wat ijsblokjes er bij en vul de drank verder op met het bruiswater en roer nog 1 x kort door. Serveer de vlierbloesem sangria in de glaasjes met een rietje en wat vers fruit op de rand.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met teisseire.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel