Pastaschotel met maar 7 ingrediënten

Supermakkelijk en snel klaar: ovenschotel met pasta, balletjes en groenten gegratineerd uit de oven. Wat wil je nog meer? Bekijk het recept en mijn tips in deze blog

Dat ik dol ben op ovenschotels dat mag duidelijk zijn. En ik word helemaal blij van ovenschotels die makkelijk te maken zijn en weinig ingrediënten bevatten. Want als ik ergens een recept zie met een lijst van 20 ingrediënten dan haak ik zelf al snel af. Mijn eigen recepten probeer ik daarom zo eenvoudig mogelijk te houden, maar zonder dat het afdoet aan smaak en kwaliteit natuurlijk.

Deze pastaschotel is daar een perfect voorbeeld van. Met maar 7 ingrediënten (kruiden er buiten gelaten) zet je dit heerlijke gerecht op tafel. Vaak begin ik een gerecht of saus met het fruiten van een uitje en knoflook, maar deze stap sla ik in dit recept over omdat ik Heinz Tomato Frito gebruik. Deze fluweelzachte tomatensaus geeft namelijk heel veel smaak aan je gerechten. Hij wordt gemaakt door knoflook en ui 2,5 uur te laten sudderen met olie en deze te mengen met heerlijke zongerijpte tomaten. Dus door een pak Heinz Tomato Frito te gebruiken heb je zonder moeite een extra tijd een lekkere basis voor bijna al je gerechten, van stoofschotels tot Italiaanse pasta’s tot curry’s. Bovendien bevat de Tomato Frito saus geen toegevoegde smaakstoffen of conserveermiddelen en is glutenvrij.

Om dit gerecht verder makkelijk te houden en omdat ik vegetarisch eet heb ik vegaballetjes gebruikt, maar je kunt ook van gehakt zelf balletjes draaien. En met de groenten kun je ook variëren, deze ovenschotel is namelijk ook lekker met plakjes wortel, reepjes paprika en/of blokjes courgette. En vervang de ricotta ook eens door mozzarella. Zolang de basis van het gerecht, dus de saus en de hoeveelheden ongeveer hetzelfde zijn kun je alle kanten op! Eet smakelijk!

Recept pastaschotel met balletjes

HOOFDGERECHT – 25 MIN + 30 MIN OVENTIJD – 4 PERSONEN

Ingrediënten
300 gr (vega) gehaktballetjes
275 gr penne
2 x Heinz Tomato Frito a 350 gr
400 gr verse spinazie
250 gr champignons, in plakjes
2 handjes geraspte kaas
250 gr ricotta
Optioneel: verse basilicum
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Kook de pasta gaar volgens de verpakking, meestal zo’n 10 minuten. Bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in een koekenpan en zet daarna even apart.

Bak de champignons een paar minuutjes in een andere pan,voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg de Heinz Tomato Frito toe en roer erdoor. Schep de pasta en balletjes door de tomatensaus.

Schep de helft van het pastamengsel met balletjes over in een grote ingevette ovenschaal. . Schep de rest van het pastamengsel en ricotta er op. Bestrooi met kaas en zet de ovenschotel 30 minuten in de oven. Garneer eventueel met wat verse basilicum.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Heinz.


Vind je dit leuk?
6 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel