Quesadilla krans met spinazie en Boursin + winactie

Ik maakte weer een heel leuk en lekker recept! Een gezellige krans van wraprolletjes uit de oven gevuld met o.a. spinazie en Boursin. En jij kunt ook een heerlijk pakket van Boursin ontvangen en zelf aan de slag gaan als je meedoet met de Fansquare actie, lees snel meer hierover in deze blog.

Nu er langzaam weer wat meer mogelijkheden komen voor een gezellige borrel of visite heb ik een heerlijk en leuk hapje bedacht! En denk je aan een borrel, dan denk je aan Boursin! Want naast dat deze zachte kruidenspread met knoflook en fijne kruiden heerlijk is op een toastje kun je er nog veel meer mee.

Zo maakte ik namelijk deze krans van wraprolletjes gevuld met Boursin Zacht & Romig, spinazie en gegrilde paprika gegratineerd met kaas uit de oven. Met zo’n queasadilla krans kan iedereen meesnacken. Je trekt een cheezy wraprolletje van de krans en je kunt hem nog extra dippen in de pot Boursin die je in het midden zet. Waar je trouwens ook andere ingrediënten in kunt dippen zoals worteltjes, reepjes komkommer of grissini stengels. Boursin Zacht & romig is namelijk makkelijk smeerbaar en dipbaar. En heeft ook die heerlijke en vertrouwde smaak van knoflook en fijne kruiden zoals we die van Boursin kennen.

Je kunt deze quasadilla krans niet alleen op tafel zetten tijdens een borrel maar ook als lunch of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld wat soep of een salade erbij. En mocht je willen variëren met de vulling dan kun je ook de spinazie vervangen door wat bosui en/of de paprika door gedroogde tomaatjes. Of nog wat dungesneden kipfilet er aan toevoegen als je wil.

Ook aan de slag?

Lijkt het jou ook leuk om iets lekkers te maken met Boursin Zacht & Romig? Meld je dan nu hier aan, vervolgens worden er in totaal 100 mensen geselecteerd die gratis een pakketje thuiskrijgen om een lekker receptje te maken of een leuke borrelplank die je vervolgens op Instagram post. En er wordt ook een aantal winnaars gekozen die met het leukste idee een dinerbon winnen. Je kunt helemaal losgaan met je eigen lekkere ideetjes en dit kan ook een lunchrecept of hoofdgerecht zijn. Het is jouw feestje! En ik denk dat we tegenwoordig allemaal wel een lekker genietmomentje kunnen gebruiken.

Recept quesadilla krans met spinazie en Boursin

HAPJE - 45 MIN + 20 MIN OVENTIJD – 20 ROLLETJES

Ingrediënten
10 middelgrote wraps
1 eetlepel olijfolie
2 bakjes Boursin Zacht & Romig (1 voor in het midden)
1 pot gegrilde paprika in reepjes
400 gr verse spinazie
Handje pijnboompitten, geroosterd
100 gr geraspte kaas
Peper en zout
Optioneel: peterselie om te garneren

Bereiding
Bak de verse spinazie in een grote pan met een eetlepel olie tot deze geslonken is. Laat de spinazie daarna goed uitlekken en druk het overtollige vocht eruit met een lepel. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd een wrap doormidden. Besmeer met een dun laagje Boursin Zacht & Romig. Verdeel een beetje spinazie, paprikareepjes, pijnboompitten en gerapste kaas over de wrap. Rol hem op tot een hoorntje, dit doe je door de wrap vanuit de gesneden kant op te rollen. Plak de wrap dicht met een beetje extra boursin. Herhaal dit met de rest.

Neem een bakplaat met bakpapier. Zet een glas of kommetje ter grootte van het bakje Boursin in het midden. Leg hier 10 rolletjes omheen. Bestrooi met een beetje kaas en leg vervolgens de andere 10 rolletjes er bovenop, iets tussen de onderste rolletjes. Bestrooi nogmaals met kaas. Haal het kommetje in het midden weg.

Bak de quesadilla krans ca. 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de tortilla wraps iets krokant zijn geworden. Serveer met het bakje Boursin Zacht & Romig in het midden om de rolletjes en eventueel andere snacks in te dippen. Bestrooi de rolletjes met wat peterselie voor een mooie garnering.

Tips:

Je kunt ook meer of minder rolletjes maken en hierdoor krijg je dus een grotere of hogere krans.

In plaats van verse spinazie kun je ook bladspinazie uit de vriezer gebruiken, deze laten ontdooien en goed het vocht eruit drukken.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Boursin.

Vind je dit leuk?
14 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Elly bolderheij 27 mei 2021 om 11:02

Ga ik zeker een meer maken. Kan van te voren worden klaargemaakt. Lijkt me erg lekket

Carla 25 mei 2021 om 20:53

Wat een.mooie borrelplank, eens even heel iets anders. Complimenten

Ludy van Delden 22 mei 2021 om 09:04

Dat is lekker op de borrelplank, dat word smullen.

Chantal Jacobs 20 mei 2021 om 10:15

Jullie recepten zijn altijd zo lekker. Wil deze snel gaan proberen

Sandra - LeukeRecepten 20 mei 2021 om 13:01

super leuk om te lezen!