Ga naar de inhoud
Recept kapsalon met pulled chicken

Recept kapsalon met pulled chicken

Kapsalon, wie kent het niet! Deze schotel met friet en een topping van shoarma, kaas en een flinke lading knoflooksaus is erg populair in de shoarmazaak.

15 november 2016

Sandra

Zelf heb ik pas één keer eerder een kapsalon gegeten. Ik vond het lekker maar ook vrij heftig. Dus toen ik de vraag kreeg van CêlaVíta om iets lekkers te bedenken met hun verse frieten hoefde ik niet lang na te denken. Ik maakte mijn eigen versie van een frietje kapsalon, minder heftig en zwaar maar toch lekker genieten. Want je mag jezelf ook best verwennen af en toe 🙂

Mijn topping bestaat uit pulled chicken, dat is gekookte kip die uit elkaar is getrokken en daarna lekker op smaak is gebracht met verschillende kruiden. Dit licht pittige mengsel combineert heerlijk bij de robuuste friet van CêlaVíta. Deze is grof gesneden en heeft een lekkere stevige bite van verse aardappels. Alsof je je eigen friet gesneden hebt. Om het gerecht compleet te maken (en toch wat groentjes toe te voegen) nog een lekkere frisse koolsalade die je er op of er bij kunt serveren. Je kunt aparte porties kapsalon maken of gewoon één grote schotel waar je met z’n allen gezellig van kunt smullen. Want dat is een ding wat zeker is!

Winnen! Nu de feestdagen voor de deur staan heeft CêlaVíta een leuke actie online staan. Je maakt kans op een van de 300 pakketten met daarin 10 luxe frietzakjes. Zo maak je het nog net iets feestelijker aan tafel.

Recept kapsalon pulled chicken

HOOFDGERECHT – 45 MINUTEN – 2 a 3 personen

Ingrediënten
1 zak robuust gesneden Friet van CêlaVíta
2 kipfilets
1 ui
1 teen knoflook
5 eetlepels ketchup
Snuf paprikapoeder
Snuf chilipoeder
1 theelepel mosterd
1 lenteui
Peper en zout

Koolsalade:
150 gr spitskool, fijngesneden
50 gr peen julienne
1 eetlepel azijn
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel zure room
1 theelepel mosterd
1 eetlepel suiker
1 eetlepel citroensap
Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden (of bereid de friet in de Airfryer of in de frituurpan). Breng een pan water aan de kook en doe daar de hele kipfilets in en kook ze in ca. 15 min gaar. Verdeel de friet over een bakplaat en bak ze in 30 min krokant in de oven, draai ze halverwege een keer om. Meng ondertussen de kool en peen julienne door elkaar in een grote kom. Roer de rest van de ingrediënten van de koolsalade door elkaar tot een dressing en meng deze door de kool en peen.

Haal de kip uit het water en laat uitlekken. Trek met een vork kleine stukjes van de kip. Verhit wat olie of boter in een pan en fruit de gesnipperde ui en knoflook hierin aan. Voeg de stukjes pulled chicken toe. Roer de ketchup, paprikapoeder, chilipoeder, peper, zout en mosterd er door laat op zacht vuur staan maar laat het niet te droog worden.

Haal de friet uit de oven en doe in een schaal (of op aparte bordjes). Schep de pulled chicken er op en wat van de koolsalade. Serveer de rest van de salade er naast. Bestrooi als laatste met wat fijngesneden lenteui.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Celavita