Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Poolse cheesecake

 

Makkelijk en lekker recept voor traditionele Poolse cheescake zonder bodem

 

Ingrediënten
800 gr dikke magere kwark (b.v. van c1000 basis merk)
6 eieren
125 gr boter + om in te vetten
2 eetl aardappelzetmeel
2 zakjes vanillesuiker
150 gr suiker
1 teelepel vanille-aroma
Paar eetl rozijnen (naar smaak)
1 eetl paneermeel
 
Materialen
Mixer
Aluminium folie
 
Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden. Zorg er voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Splits de eieren en klop het eiwit in een schone kom met een mixer helemaal stijf en bewaar in de koelkast. Mix nu in een andere kom het eigeel met de suiker en vanillesuiker tot er een romige lichte massa ontstaat. Meng de kwark er beetje bij beetje doorheen. Snijd de boter in blokjes en mix samen met het aardappelzetmeel en vanillearoma er door heen. Spatel als laatste de rozijnen en het eiwit erdoor heen. Vet de bakvorm in met wat boter en strooi er wat paneermeel in. Schenk het beslag in de vorm en zet 1 uur in de oven. Leg na 20 minuten een stuk aluminiumfolie op de vorm. Probeer voor de rest de oven niet te vaak te openen. Als de cake klaar is zet je de oven op een kier en laat je de cake langzaam afkoelen. Als de cheesecake op kamertemperatuur is gekomen bewaar je hem in de koelkast. Je kunt hem voor het opdienen eventueel nog bestrooien met wat poedersuiker en/of fruit.

poolse chees

Beoordeling (21 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst