Vegan cheesecake toetje in een glaasje

Overheerlijke cheesecake in glaasjes met een bodem van volkoren biscuits. Makkelijker, sneller en goedkoper te maken door het gebruik van agar agar in plaats van cashewnoten.

Nagerecht 20 min + 1 uur 30 min opstijven

ingrediënten

voor 5 toetjes

Bereiding

  1. Smelt de boter en laat een beetje afkoelen.

  2. Verkruimel de biscuitjes fijn in de keukenmachine en doe het in een kom. Giet de gesmolten plantaardige boter erbij en meng het tot een geheel.

  3. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de glaasjes en druk het zachtjes aan met de achterkant van een lepel.

  4. Zet de glaasjes in de koelkast terwijl je de middelste laag maakt. Zet een steelpan op het vuur en verwarm de agar agar met het water. Laat het zachtjes koken tot het dikker wordt en begint te bubbelen.

  5. Schep de plantaardige kwark, ahornsiroop en citroensap erbij en roer het goed met een kleine garde door de agar agar, zodat er geen klontjes ontstaan.

  6. Haal de pan van het vuur en laat het yoghurt mengsel even afkoelen. Giet het daarna in de glaasjes en zet de terug in de koelkast. Laat de yoghurt laag in minimaal 1,5 uur opstijven.

  7. Maak de steelpan schoon en zet deze weer op het vuur. Doe de frambozen met het chiazaad, suiker en water in de steelpan en kook het op een laag vuur. Prak met een vork de frambozen fijn en blijf goed roeren. Kook het fruit tot het een dikke jam. Giet deze daarna in een kommetje en zet het ook in de koelkast.

  8. Haal na 1,5 uur de glaasjes en de jam uit de koelkast en verdeel de jam laag over de yoghurt laag. Garneer daarna met verse frambozen en verse munt.

Heeft het gesmaakt?
19 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.