Vegan mini cheesecakes

Deze vegan mini cheesecakes zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook enorm lekker en niet moeilijk om te maken! Ideaal als traktatie of bij een brunch.

Nagerecht 15 min bereidingstijd + 2 uur rusttijd

ingrediënten

voor 6 cheesecakejes

Voor de bodem

Voor de middelste laag:

Topping:

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zet de muffinbakvorm klaar. Knip een vel bakpapier in strookjes. Vet de muffin bakvorm in met een beetje (kokos)olie en bekleed ze met de strookjes bakpapier. Hierdoor kun je de mini cheesecakes er uiteindelijk makkelijk uit halen.

  2. Ontpit de dadels en doe ze in de keukenmachine. Voeg de havermout en noten toe en mix het tot een stevig en licht plakkerig mengsel. Houd je van een bite? Maal de noten en havermout dan niet helemaal fijn. Is het te droog? Voeg dan een klein beetje kokosolie toe.

  3. Verdeel het mengsel over de bodem van de muffinbakvormpjes en druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de muffin bakvorm daarna in de koelkast.

  4. Zet een steelpan op het vuur en verhit het water. Voeg de agar agar toe en laat het een paar minuten verwarmen, of tot de agar agar begint te bubbelen. Blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan.

  5. Voeg de kokosyoghurt, citroenrasp, ahornsiroop en vanille-extract toe en verwarm het weer een paar minuten mee met het agar agar mengsel. Blijf dit een paar minuten verwarmen, anders activeert de agar agar niet en zullen de cheesecakes uit elkaar vallen.

  6. Verdeel de vulling over de bodempjes en zet ze meteen weer terug in de koelkast. Ga na 90-120 minuten verder met de bovenste laag.

  7. Maak de steelpan schoon en zet deze terug op het vuur. Doe de blauwe bessen in de pan en voeg een scheutje water toe. Verwarm het een paar minuten, tot de blauwe bessen zacht zijn en prak ze dan met een vork. Voeg ondertussen ook het chiazaad en de maïzena toe en mix het er goed doorheen. Als het begint in te dikken, zet dan het vuur uit.

  8. Zijn de cheesecakes stevig genoeg? Haal ze dan voorzichtig uit de bakvorm en verdeel dan de bessenlaag over de cheesecakes heen. Zet de cheesecakes dan op een bord of plank en zet ze nog 1 uur in de koelkast.

  9. Garneer ze eventueel met verse munt, citroenrasp en/of kokosrasp en serveer ze meteen. Bewaar de cheesecakes tot 3 dagen in de koelkast of vries ze tot wel 2 maanden in.

Heeft het gesmaakt?
1 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.