Oreo cheesecake

Maak indruk op je vrienden en familie met deze heerlijke zelfgemaakte Oreo cheesecake. Een heerlijke traktatie van de romige smaak van cheesecake met de knapperige textuur van Oreo koekjes. Maak de cheesecake af met een topping van witte chocolade en extra Oreo’s!

Nagerecht 40 min + 1 uur oventijd + 6 uur opstijven

ingrediënten

voor 10 personen

Voor de bodem:

Voor de topping

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 130° graden op hetelucht. Zet een bakje of ovenschaal met water onder in de oven, dit zorgt ervoor dat de lucht vochtig blijft en er minder snel scheuren in de cheesecake komen.

  2. Knip uit een vel bakpapier een cirkel in het formaat van de bodem van de springvorm. Vet de springvorm in met een beetje boter en leg het bakpapier op de bodem.

  3. Doe de Oreo koekjes (voor de bodem) in een keukenmachine en mix totdat er fijne koekkruimels overblijven. Smelt de boter in een pannetje of magnetron en meng met de fijngemalen koekjes. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Zet de bodem zolang in de koelkast.

  4. Doe de roomkaas, suiker en eieren in een kom en mix door elkaar. Voeg de crème fraîche en de maïzena erbij en klop nogmaals kort door.

  5. Hak de Oreo koekjes (niet die van de bodem of topping) fijn en schep deze door het beslag.

  6. Giet het roomkaasmengsel met stukjes Oreo in de springvorm op de koekjesbodem.

  7. Zet vervolgens ca. 60 a 70 minuten in de oven. Zet daarna de oven uit en laat de cheesecake in de oven die op een klein kiertje staat afkoelen. Als hij op kamertemperatuur is, zet je hem in de koelkast en laat hem nog 6 uur (of een hele nacht) goed opstijven.

  8. Smelt de witte chocolade au bain marie. Hak of breek de Oreo koekjes grof die bij de topping vermeld staan. Verdeel een beetje chocolade over de bovenzijde van de cheesecake. Verdeel hier de Oreo stukjes over en maak het af met wat extra chocolade. Eventuele scheurtjes in de cheesecake kun je hiermee ook handig verdoezelen.

  9. Tips: bewaar de cheesecake maximaal 3 dagen in de koelkast. Je kunt hem ook in stukken snijden, in plastic zakjes of folie doen en invriezen tot maximaal 1 maand.

  10. Voor het maken van cheesecake gebruik ik meestal Monchou of Philadelphia roomkaas maar een ander (huis)merk kan ook.

Heeft het gesmaakt?
18 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!