No bake cheesecake

Maak deze makkelijke en romige cheesecake zonder oven, met een heerlijke witte chocolade smaak en frambozen. Een perfecte combinatie en leuk om te serveren op een verjaardag, met Moederdag of voor je Valentijn.

Nagerecht 35 min + 6 uur opstijven

ingrediënten

voor 10 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de witte chocolade au bain-marie in een kom boven een pan met heet water. De kom moet met de randen aansluiten op de pan zodat er geen stoom in de kom met chocolade kan komen. Smelt de chocolade langzaam, als de temperatuur te heet is dan kan de witte chocolade namelijk hard worden.

  2. Hak de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en meng door de koekkruimels.

  3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk aan. Zet de vorm met koekbodem zolang in de koelkast.

  4. Mix de slagroom net niet helemaal stijf. Voeg dan de roomkaas, mascarpone, slagroomversteviger en vanillesuiker toe en mix goed door elkaar.

  5. Voeg dan de gesmolten witte chocolade toe en mix erdoor.

  6. Giet het mengsel op de koekbodem en strijk de bovenzijde glad. Garneer de no bake cheesecake met frambozen en eventueel wat extra witte chocolade.

  7. Zet de witte chocolade cheesecake minimaal 6 uur in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht.

  8. Tip: voor het maken van cheesecake gebruik ik meestal Monchou of Philadelphia roomkaas maar een ander (huis)merk kan ook.

Heeft het gesmaakt?
40 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!