Ga naar de inhoud
Citroen kokos cheesecake

Citroen kokos cheesecake

Bak deze heerlijke frisse cheesecake met lemoncurd en een vleugje kokos in de oven. De bodem is gemaakt van speculaasjes. Klinkt als een heerlijke combi toch?

25 M + 1 U 10 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 250 gr speculaasjes
  • 100 gr gesmolten boter
  • 30 gr kokosrasp
  • 150 ml kokosmelk
  • 500 gr roomkaas
  • 200 gr suiker
  • 1 citroen
  • 3 eieren
  • 40 gr bloem
  • Lemoncurd voor de garnering

Materialen

  • Springvorm van ca 24 cm
  • Bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150° graden.


  2. Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter en kokosrasp.


  3. Leg een velletje bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen goed in. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan. Zet de vorm zolang in de koelkast.


  4. Mix de roomkaas met de kokosmelk, eieren en suiker door elkaar.


  5. Rasp de citroen en pers deze uit en voeg het sap en rasp toe aan het mengsel.


  6. Zeef als laatste de bloem erbij.


  7. Giet het mengsel over de koekjesbodem en bak in ca. 70 minuten gaar.


  8. Het mengsel mag nog een beetje bewegen als je hem uit de oven haalt. Laat de citroen kokos cheesecake afkoelen en zet vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast om op te laten stijven.


  9. Garneer de cheesecake met wat lemoncurd, extra geraspte kokos en eventueel een partje citroen.