Citroen kokos cheesecake

Een heerlijke frisse cheesecake uit de oven met een vleugje kokos

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 150 graden. Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter en kokosrasp. Leg een velletje bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen goed in. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan, zet de vorm zolang in de koelkast.

 Mix de roomkaas met de kokosmelk, eieren en suiker door elkaar. Rasp de citroen en pers deze uit en voeg het sap en rasp toe aan het mengsel. Zeef als laatste de bloem er bij. Giet het mengsel over de koekjesbodem en bak in ca. 70 minuten gaar.

 Het mengsel mag nog een beetje bewegen als je hem uit de oven haalt en met de vorm beweegt. Laat de citroen kokos cheesecake afkoelen en zet vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast om op te laten stijven. Garneer de cheesecake met wat lemoncurd, extra geraspte kokos en eventueel een partje citroen.

300 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!