Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Citroen kokos cheesecake

Een heerlijke frisse cheesecake uit de oven met een vleugje kokos

Ingrediënten
  • 250 gr speculaasjes
  • 100 gr gesmolten boter
  • 30 gr kokosrasp
  • 150 ml kokosmelk
  • 500 gr roomkaas
  • 200 gr suiker
  • 1 citroen
  • 3 eieren
  • 40 gr bloem
  • Lemoncurd voor de garnering
Materialen
  • Springvorm van ca 24 cm
  • Bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven op 150 graden. Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter en kokosrasp. Leg een velletje bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen goed in. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan, zet de vorm zolang in de koelkast.

citroen_kokos_cheesecake_01.jpg
citroen_kokos_cheesecake_02.jpg
citroen_kokos_cheesecake_03.jpg

Mix de roomkaas met de kokosmelk, eieren en suiker door elkaar. Rasp de citroen en pers deze uit en voeg het sap en rasp toe aan het mengsel. Zeef als laatste de bloem er bij. Giet het mengsel over de koekjesbodem en bak in ca. 70 minuten gaar.

citroen_kokos_cheesecake_04.jpg
citroen_kokos_cheesecake_05.jpg
citroen_kokos_cheesecake_06.jpg

Het mengsel mag nog een beetje bewegen als je hem uit de oven haalt en met de vorm beweegt. Laat de citroen kokos cheesecake afkoelen en zet vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast om op te laten stijven. Garneer de cheesecake met wat lemoncurd, extra geraspte kokos en eventueel een partje citroen.

citroen-cheesecake
Beoordeling (34 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst