Cheesecake brownie
Dubbel feest: een heerlijke combinatie van chocolade brownies met cheesecake
Ingrediënten
Brownie gedeelte:
90 gr boter + om in te vetten
75 gr bloem + om te bestuiven
3 eieren
90 gr pure chocolade
40 gr cacao
2 theel bakpoeder
225 gr rietsuiker
75 gr creme fraiche
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
Cheesecake gedeelte:
60 gr boter
110 gr suiker
4 eieren
750 gr magere kwark
60 gr griesmeel
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
Materialen
Bakblik 26 x 26 cm (of rechthoekig ongeveer 20 x 30)
Mixer
Bereiding
Vet het bakblik in met een beetje boter en bestuif met bloem. Maak eerst het brownie gedeelte: Smelt alvast de pure chocolade au bain marie en de (90 gr) boter in een apart pannetje of schaaltje. Roer de bloem, cocao, bakpoeder, rietsuiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout met een lepel door elkaar.












Trek met een vork of met spiraalvormige figuren er door zodat er een gemarmerd effect ontstaat. Zet ongeveer 1 uur in het midden van de oven. Controleer met een prikker of hij gaar is van binnen. Laat helemaal afkoelen en snijd in stukken
Dit recept is afkomstig uit het tijdschrift Koken en Genieten