Cheesecake brownie

Dubbel feest: een heerlijke combinatie van chocolade brownies met cheesecake

Ingrediënten
Brownie gedeelte:
90 gr boter + om in te vetten
75 gr bloem + om te bestuiven
3 eieren
90 gr pure chocolade
40 gr cacao
2 theel bakpoeder
225 gr rietsuiker
75 gr creme fraiche
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
 
Cheesecake gedeelte:
60 gr boter
110 gr suiker
4 eieren
750 gr magere kwark
60 gr griesmeel
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
 
Materialen
Bakblik 26 x 26 cm (of rechthoekig ongeveer 20 x 30)
Mixer
 
Bereiding
Vet het bakblik in met een beetje boter en bestuif met bloem. Maak eerst het brownie gedeelte: Smelt alvast de pure chocolade au bain marie en de (90 gr) boter in een apart pannetje of schaaltje. Roer de bloem, cocao, bakpoeder, rietsuiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout met een lepel door elkaar.
 
cheesecake brownie 01
cheesecake brownie 01
cheesecake brownie 01
cheesecake brownie 01
Klop de 3 eieren in een kom met de mixer in ca 5 min schuimig. Mix beetje bij beetje de gesmolten boter er bij. Voeg daarna ook het bloem-mengsel geleidelijk toe en mix kort mee. Spatel als laatste de creme friache en de gesmolten chocolade er door heen. Doe het beslag in de bakvorm en maak aan de bovenzijde egaal.
 
cheesecake brownie 01
cheesecake brownie 01
cheesecake brownie 01
cheesecake brownie 01
Verwarm de oven op 170 graden Maak daarna de cheesecake: Mix de (60 gr) boter, 1 zakje vanillesuiker, suiker en een snufje zout romig. Mix een voor een de eieren er door. Voeg daarna de griesmeel en de kwark toe en mix tot een egale massa. Verdeel het cheesecake mengsel gelijkmatig over het browniebeslag.
 
cheesecake brownie 01
cheesecake brownie 01
cheesecake brownie 01
cheesecake brownie 01
Trek met een vork of met spiraalvormige figuren er door zodat er een gemarmerd effect ontstaat. Zet ongeveer 1 uur in het midden van de oven. Controleer met een prikker of hij gaar is van binnen. Laat helemaal afkoelen en snijd in stukken
 
Dit recept is afkomstig uit het tijdschrift Koken en Genieten

 

110 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.