Ga naar de inhoud
Tiramisu cheesecake

Tiramisu cheesecake

Heerlijke taart met een bodem van in koffie gedrenkte lange vingers met een laag cheesecake met mascarpone

1 U + 12 U koelen

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: moeilijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr lange vingers
  • 1 kopje afgekoelde koffie ( ca 150 ml )
  • 2 eetlepel amandel/amaretto likeur
  • 1 eetlepel cacao

VULLING

  • 4 eidooiers
  • 1 ei
  • 200 gr suiker
  • 500 gr mascarpone
  • 200 gr roomkaas
  • 4 blaadjes gelatine
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel cacao ( om te garneren )

BENODIGDHEDEN

  • Mixer
  • Springvorm van ca 24/26 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Leg eventueel een stuk bakpapier op de bodem van de taartvorm. Meng de likeur door de koffie. Doop de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel ze op de bodem van de taart. Snijd ze eventueel doormidden om ze passend te krijgen. Bestrooi de lange vingers met een dun laagje cacao en zet de vorm in de koelkast.


    cheesecake tiramisu 01 cheesecake tiramisu 01 cheesecake tiramisu 01
  2. Mix de eidooiers en het ei met 100 gr suiker licht en schuimig. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Verwarm de melk in een grote kom au bain marie. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer door de melk totdat deze is opgelost. Giet het lichte eiermengsel erbij en mix met een mixer of garde nog even door zodat het mengsel verwarmd wordt. Het moet ook niet al te warm worden want dan gaan de eieren stollen.


    cheesecake tiramisu 01 cheesecake tiramisu 01 cheesecake tiramisu 01
  3. Mix in een andere kom de mascarpone, roomkaas en de andere 100 gr suiker door elkaar. Giet het eiermengsel erbij en meng goed door elkaar. Giet alles over de lange vingers bodem en laat aan nachtje opstijven in de koelkast. Bestrooi voor het serveren met wat cacao.