Passievrucht cheesecake

Heerlijke frisse no bake cheesecake met een bodem van Bastogne en vulling van o.a. passievrucht en roomkaas.

Bakrecept 30 min voorbereiding + 10 min oventijd + 6 uur opstijftijd

ingrediënten

voor 10 personen

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Maal de koeken fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en roer door de koekkruimels.

  3. Verdeel de koekkruimels over de bodem van een ingevette of bekleedde vorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem 10 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.

  4. Doe de passievruchtenpulp samen met het sinaasappelsap in een pannetje en verwarm dit.

  5. Voeg ook de suiker en vanillesuiker toe en laat oplossen.

  6. Week de gelatine in koud water.

  7. Voeg de gelatineblaadjes zodra ze zacht zijn toe aan het pannetje met de passievruchten. Laat het mengsel vervolgens een beetje afkoelen, maar niet te veel anders wordt het mengsel al stijf.

  8. Mix de roomkaas in een kom en voeg de slagroom en crème fraîche toe en mix erdoorheen.

  9. Voeg dan het warme passievruchtenmengsel (bewaar een paar eetlepels) toe en mix door met de mixer of garde.

  10. Giet dan het mengsel in de bakvorm boven op de koekbodem.

  11. Verdeel het overgebleven passievruchtenmengsel over de bovenzijde en trek met een mes of prikker wat swirls erdoorheen.

  12. Laat de passievruchten cheesecake minimaal 6 uur, maar het liefst een hele nacht opstijven in de koelkast.

  13. Tip: je kunt ook bevroren blokjes passievruchtenpulp kopen bij veel supermarkten.

Heeft het gesmaakt?
14 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.